Straumēšanas pirāti, kas pārspēja "Netflix" un "Amazon Prime" (17)

TVNET
Foto: Pixabay

Video straumēšanas konkurences cīņā nopietni spēlētāji izrādījušies arī divi tīmekļa pirāti - viņu izveidoto nelegālo straumēšanas platformu piedāvātais saturs bijis tik plašs, ka pirāti pārspēja pat legālā tirgus līderus, vēsta “CNN Business”.

Decembra vidū ASV tiesībsargājošās institūcijas slēdza nelegālas video straumēšanas platformas “iStreamItAll” un “Jetflicks”, un šo platformu izveidotājiem izvirzītas apsūdzības autortiesību pārkāpšanā.

“iStreamItAll” piedāvāja vairāk nekā 118 000 seriālu sērijas un gandrīz 11 000 filmas, kas to padarīja lielāku par tādiem legālās straumēšanas tirgus līderiem kā “Netflix”, “Hulu” un “Amazon Prime”.

Gan “iStreamItAll”, gan “Jetflicks” bija desmitiem tūkstošu lietotāju, kas maksāja par pakalpojuma izmantošanu.

Šis platformas bija izstrādātas tā, lai tās darbotos dažādās ierīcēs, ieskaitot datorus ar dažādām operētājsistēmām, viedtelefonus, planšetdatorus, viedtelevizorus, datorus un videospēļu konsoles.

Pirātisms jau gandrīz no pašu sākuma bijis viens no galvenajiem vadošo straumēšanas platformu izaicinājumiem.

“Netflix” vadītājs Rīds Heistings jau 2015.gadā uzņēmuma akcionāriem nosūtītā vēstulē pirātismu nodēvēja par vienu no galvenajiem “Netflix” konkurentiem.

Kopš 2015.gada straumēšanas tirgus ir piedzīvojis ievērojamas izmaiņas – tirgus ir kļuvis ļoti sadrumstalots arvien pieaugošo legālo tirgus dalībnieku dēļ.

Tomēr pieaugot straumēšanas popularitātei, būtiski ir palielinājušās arī pirātu aktivitātes.

Lai legāli skatītos, piemēram, Disneja filmas, cilvēkam jāabonē straumēšanas pakalpojums “Disney+”, savukārt populārais seriāls “Stranger Things” pieejams vienīgi “Netflix” pakalpojumā.

Savukārt pirātiskās straumēšanas platformas vienuviet piedāvā saturu no daudzām legālajām straumēšanas platformām, kas tām nodrošina priekšrocības cīņā par klientiem.

2017.gadā 30 video satura radīšanas kompānijas radīja neatkarīgu organizāciju, kuras galvenais uzdevums ir cīnīties ar pirātismu tiešsaistē.

“iStreamItAll” lietā apsūdzības izvirzītas šīs platformas izveidotājam un uzturētājam – 36 gadus vecajam Derilam Polo.

Viņa aktivitātes filmu un seriālu autortiesību turētājiem nodarījušas miljonos ASV dolāru mērāmus zaudējumus.

Savukārt pats Polo no savām nelikumīgajām aktivitātēm nopelnījis vismaz vienu miljonu dolāru.

Viņš arī piestrādājis par programmētāju arī platformā “Jetflicks”.

“Jetflicks” lietā apsūdzības izvirzītas 40 gadus vecajam Luisam Anhelam Vaillarino.

Tiesas spriedumi “iStreamItAll” un “Jetflicks” lietās gaidāmi nākamā gada martā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu