ES pagarina ekonomiskās sankcijas pret Krieviju par sešiem mēnešiem (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien vēl par sešiem mēnešiem oficiāli pagarinājusi ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, kas tika noteiktas pēc Maskavas militārā iebrukuma Ukrainā.

Sankcijas, kas vērstas pret vairākām Krievijas ekonomikas nozarēm, tai skaitā naftas uzņēmumiem, līdz šim bija spēkā līdz 31.janvārim, bet tagad pagarinātas līdz 2020.gada vidum.

ES līderi nolēma tās pagarināt pēc 9.decembrī Parīzē notikušā Ukrainas, Krievijas, Francijas un Vācijas samita, kurā neizdevās panākt būtisku lūzumu Ukrainas austrumos notiekošā militārā konflikta atrisināšanai.

Sankcijas saistībā ar Krievijas lomu bruņotajā konfliktā Ukrainā pirmoreiz tika pieņemtas 2014.gadā pēc Malaizijas aviosabiedrības "Malaysian Airlines" lidmašīnas notriekšanas virs promaskavisko separātistu ieņemtās Ukrainas austrumu teritorijas. Tās regulāri tiek pagarinātas par sešiem mēnešiem.

Lai gan Francijas prezidents Emanuels Makrons pēdējā laikā ir aicinājis uzlabot attiecības ar Maskavu, ES turpina uzstāt, ka ir pilnībā jāizpilda 2015.gada Minskas vienošanās, pirms šīs attiecības varētu tikt normalizētas.

Tā saukto Minskas vienošanos mērķis ir karadarbības izbeigšana un politiska risinājuma atrašana separātistu ieņemtajām teritorijām.

Krievija 2014.gada februārī okupēja un martā anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu