Grieķijas policija ar asaru gāzi izklīdina migrantus Samas salā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Afgāņu migranti Samas salā 2019. gada jūlijā
Afgāņu migranti Samas salā 2019. gada jūlijā Foto: GIORGOS MOUTAFIS/REUTERS

Grieķijas policija ceturtdien Samas salā ar asaru gāzi izklīdinājusi aptuveni 300 nelegālos imigrantus, kas sarīkoja nekārtības un apmētāja policistus ar akmeņiem, ziņo tīmekļa vietne "samos24 news".

Migranti, lielākoties no Āfrikas valstīm, izdemolēja pārvietojamās tualetes un nobloķēja ceļu, pieprasot, lai viņiem atļauj pamest salu.

Asaru gāzes dēļ un bažījoties par vardarbības izplatīšanos, vietējās varasiestādes slēdza divus tuvējos bērnudārzus un pamatskolu, vēsta "samos24 news".

Migrantu nometne Samā paredzēta 648 cilvēkiem, bet pašreiz tur atrodas vairāk nekā 7500 migrantu, kuri gaida, kad tiks izskatīti viņu lūgumi pēc patvēruma.

Saskaņā ar Grieķijas valdības datiem Hijas, Lesbas, Samas, Leras un Kosas salā atrodas vairāk nekā 40 000 nelegālo imigrantu, bet nometnē Grieķijas kontinentālajā daļā mitinās vēl vismaz 20 000. Un katru dienu Grieķijā nelegāli ierodas jauni patvēruma meklētāji.

Grieķijas premjerministra Kiriaka Micotaka valdība pagājušajā mēnesī paziņoja, ka plāno slēgt trīs lielākās migrantu nometnes Hijas, Lesbas un Samas salā un izveidot to vietā jaunus slēgtus centrus.

Lai mazinātu nelegālo imigrantu radīto spiedienu uz salām, Grieķijas valdība ir pārvedusi uz valsts kontinentālo daļu tūkstošiem migrantu, lielākoties cilvēkus ar reālistiskām izredzēm saņemt patvērumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu