Poļi saziedo €58 600 nelaimē nonākušam irāņu tālbraucējam (12)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter

Tālbraucējs Fardins Kazemi veda uz Poliju rozīņu kravu, taču negaidīti notika nelaime - salūza viņa auto. Irāņu šoferis nevarēja atļauties remontu. Viņam palīgā steidzās vietējie poļi, kuri internetā saziedoja 250 000 zlotu (58 600 eiro) jauna spēkrata iegādei, vēsta BBC.

Bija paredzēts, ka Kazemi nogādās Polijā savu kravu un pēc tam dosies tālāk uz Čehiju, lai uzņemtu jaunu preču kravu un varētu atgriezties Irānā.

Taču 3.decembrī netālu no Katovices salūza viņa auto, kas 27 gadus bija uzticams sabiedrotais un iztikas avots. Ar Kazemi solidarizējās poļu tālbraucēji - sagādāja nelaimē nonākušajam irānim pārtiku un pajumti, kā arī internetā sāka līdzekļu vākšanas kampaņu.

Sākotnēji noliktais mērķis 100 000 zloti (23 500 eiro) tika sasniegts pirmajā diennaktī. Lai gan savākta jau divtik liela summa, Polijas iedzīvotāji joprojām turpina ziedot.

Kazemi vecā kravas auto remonts būtu pārāk dārgs un neizdevīgs, tāpēc plānots iegādāties lietotu 2017.gada "DAF XF 106" vilcēju.

Tomēr BBC norāda, ka Irānas sankciju dēļ pret noteiktu produktu grupu importu no ES plāns varētu izgāzties. Patlaban tiek meklēti veidi, kā šo jautājumu sakārtot.

"27 gadus esmu braukājis pa visu Eiropu," saka Kazemi. "Līdz šim man nebija iespējas labāk iepazīt poļus, lai gan viņi vienmēr bijuši laipni. Tagad izrādās, ka viņi ir fantastiski cilvēki, un man grūti noticēt, ka viņi man tā palīdz."

"Tikai nestāstiet par to manai mammai, lai viņa nesatraucas. Viņa domā, ka es vienkārši strādāju," piebilda Kazemi.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu