Makšķerēšana - sports vai dzeršana gumijas zābakos? (11)

CopyDraugiem X Whatsapp

Makšķerēšana un sports joprojām daudziem Latvijā ir divi absolūti pretēji jēdzieni, kaut gan profesionālo makšķernieku skaits arvien aug augumā, izcīnot godalgotas vietas arī pasaules čempionātā. Vai makšķerēšana ir sports?

Atbildi uz šo jautājumu portāls TVNET centās rast jaunākajā sporta podkāsta "Čempionu brokastis" epizodē, kurā viesos bija Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas (LMSF) valdes loceklis un 2018. gada nogales pasaules čempionāta spiningošanā no laivas bronzas medaļas ieguvējs Latvijas komandas rindās Gints Zeiļa.

Daudzi Latvijā makšķerēšanu stereotipiski uztver kā vīru nodarbi, kuras laikā tiek lietots alkohols un aizbēgts no sievām. Šādu stereotipu noteikti veicinājusi Krievijas kinofilma "Nacionālās zvejas īpatnības".

Zeiļa pastāstīja, ka makšķerēšana profesionālā līmenī ir ļoti nopietna nodarbe, kas prasa arī lielus finansiālos ieguldījumus. Pasaules čempionāta bronzas medaļnieku laivas vērtība esot aptuveni 50 tūkstoši eiro, bet katru sacensību stratēģija tiek rūpīgi gatavota vairākus mēnešus.

2019. gada nogalē Ministru kabinets (MK) lēma par pasaules čempionātā spiningošanā no laivas izcīnīto bronzu Zeiļam, Ivaram Ricikam, Armandam Ērglim un Kasparam Holmam piešķirt prēmijas - 2305 eiro katram.

Papildus 1153 eiro tika piešķirti arī katram apkalpojošā personāla dalībniekam.

Šis MK lēmums izraisīja asas diskusijas gan dažādu mediju komentāru sadaļā, gan sociālās saziņas vietnēs.

Zeiļa TVNET uzsvēra, ka ieguldītais naudas apjoms, lai izcīnītu bronzu, ir vismaz desmit reižu lielāks. Makšķernieki jūtoties godam nopelnījuši šo valsts prēmiju.

Profesionālo makšķernieku veikumu pasaules čempionātā, kā arī Latvijas čempionāta posmos var apskatīt vietnes "YouTube" kanālā "Copes garša".

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu