Amerikas latviešu apvienība Likteņdārzam ziedo 15 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Amerikas latviešu apvienības valde lēmusi turpināt atbalstīt Likteņdārza veidošanu gan pastāvīgi informējot tautiešus ASV par aktuālo un paveikto Likteņdārzā, gan arī ziedojot tam 15 000 eiro, informēja Kokneses fondā.

Līdz ar to Amerikas latviešu apvienība kļūst par Likteņdārza augstākās pakāpes - Dižozola - ziedotāju.

"Mēs Kokneses fondā esam pateicīgi Amerikas latviešu apvienībai par konsekvento atbalstu Likteņdārzam, to uzskatot par vienu no savām prioritātēm. Īpašu prieku mums sagādāja nule pieņemtais apvienības valdes lēmums ziedot Likteņdārzam Dižozola pakāpes ziedojumu. Tas ir ārkārtīgi svarīgs praktisks atbalsts dārza turpmākai labiekārtošanai," ziedojumu komentēja fonda priekšsēdētāja, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (JV).

Ziedojumu Kokneses fonds plāno ieguldīt Likteņdārza Saieta nama celtniecībā. Saieta nama būvniecība Likteņdārzā sākta 2016.gada nogalē, kad ēkas pamatos tika ievietota simboliska kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Saieta nams iecerēts kā viens no centrālajiem Likteņdārza objektiem, tā projekta autors ir arhitekts Andris Kronbergs un SIA "Arhis Arhitekti".

"Ziedojumi Likteņdārzam ir piemiņas ziedojumi - mūsu vecākiem un vecvecākiem, kuru sarežģītie likteņi 20.gadsimtā ir izturības, varonības un iedvesmas stāsti," pauda Kalniete. 

Likteņdārza ziedotāji, atkarībā no ziedojuma apjoma, ierindojas vairākās pakāpēs - ir Kadiķu, Pīlādžu un Kastaņu saimes, kā arī Dižozola pakāpes ziedotāji. Likteņdārza attīstībai tā pastāvēšanas laikā ziedojuši tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un desmitiem uzņēmumu, tāpat Kokneses fonds pieņem testamentāros un piemiņas ziedojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu