Bombardēšanas dēļ Sīrijas Idlibas provinces dienvidus pamet desmitiem tūkstošiem cilvēku (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Spēcīgās bombardēšanas dēļ Sīrijas Idlibas provinces dienvidus kopš 16.decembra pametuši desmitiem tūkstošiem civiliedzīvotāju, piektdien paziņojis ANO Humāno jautājumu koordinācijas birojs (OCHA).

Cilvēki no Maaret an Numanas un tās apkaimes devušies uz Idlibas provinces ziemeļiem, ziņoja OCHA, piebilstot, ka vēl vairāki tūkstoši cilvēku gaida, kad bombardēšana pierims, lai varētu doties prom.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) šodien ziņoja, ka sadursmēs starp Sīrijas režīma spēkiem un bruņotajiem grupējumiem Idlibā 24 stundās nogalināti vairāk nekā 80 cilvēki.

SOHR arī ziņoja, ka Krievijas kara aviācijas lidmašīnas veikušas uzlidojumus džihādistu kontrolētās Maaret an Numanas apkaimē un netālajā Sarakibā.

OCHA ziņoja, ka degvielas trūkums privātajiem transporta līdzekļiem ierobežo civiliedzīvotāju kustību un ceļi ir bīstami, jo tiek bombardēti.

OCHA norādīja, ka kopš 19.decembra vakara Maaret an Numanas iedzīvotāji sazinājušies ar humānās palīdzības organizācijām un pauduši vēlmi pamest pilsētu, taču spēcīgās bombardēšanas dēļ nav spējuši pārvietoties.

ANO biroja rīcībā esošā informācija liecina, ka Maaret an Numanā un tās apkaimē dzīvo aptuveni 163 000 cilvēku.

Idlibas reģionu kontrolē nemiernieku grupējums, kas vēl nesen sevi pozicionēja kā starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" atzars. Džihādistu kontrolētajā reģionā uzturas aptuveni trīs miljoni cilvēku. Daudzi tur ieradušies no citiem Sīrijas novadiem.

Sīrijas valdība vairākkārt paudusi apņemšanos atgūt kontroli arī pār šo reģionu.

Pilsoņkarš Sīrijā sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Sīrijas pilsoņkara astoņos gados dzīvību zaudējuši vairāk nekā 370 000 cilvēku, liecina aktīvistu aplēses.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu