"Facebook" bloķē grupu, kas no viltus kontiem izplatījusi Trampu atbalstošus paziņojumus (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sociālā tīkla "Facebook" uzņēmums piektdien paziņoja, ka ir bloķējis viltus kontu grupu, no kuras šajā sociālajā tīklā un "Instagram" tika izplatīti paziņojumi ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstam.

Šī bijusi viena no divām kampaņām, kas bloķētas par "iesaistīšanos ārvalstu un valdības iejaukšanās" pasākumos un centieniem "maldināt citus par sevi un savām darbībām", paziņoja "Facebook" drošības politikas vadītājs Neteinjels Gleičers.

"Katrā no šiem gadījumiem cilvēki, kas organizēja šo aktivitāti, koordinējās savā starpā un izmantoja viltus kontus, lai maldinoši sevi pārstāvētu, un tas bija pamats mūsu rīcībai," tiešsaistes paziņojumā vēstīja Gleičers.

"Facebook" kārtējo reizi vērsās pret manipulēšanu ar kontiem, kuri izveidoti ar viltus identitātēm, lai paplašinātu kādu politisku grupu vai lietu.

"Facebook" izsekoja vienu kampaņu līdz ASV bāzētai grupai "Epoch Media Group", kas bijusi saistīta ar reliģisko organizāciju "Faluņgun", un mediju "The BL".

"Uz "The BL" fokusētais tīkls atkārtoti pārkāpa vairākas mūsu politikas vadlīnijas, tai skaitā mūsu politikas vadlīnijas pret koordinētu neautentisku uzvedību, spamu un maldinošu pārstāvību," sacīja Gleičers.

Viņš piebilda, ka "The BL" ir izbanots no "Facebook". 

"Facebook" slēdza 610 kontus, 89 lapas, 156 grupas un 72 "Instagram" kontus, kuru pirmsākumi bija Vjetnamā un ASV. Daži no tiem izmantoja profilu fotogrāfijas, kas bija mākslīgā intelekta radītas un uzdotas par cilvēku fotogrāfijām no ASV.

Šie konti "parasti izplatīja mēmes un citu saturu par ASV politikas ziņām un jautājumiem, tai skaitā par impīčmentu, konservatīvo ideoloģiju, politiskajiem kandidātiem, vēlēšanām, tirdzniecību, ģimenes vērtībām un reliģijas brīvību", sacīja Gleičers. To sniegtajos piemēros bija pausts atbalsts Trampam. 

Otrs bloķētais kontu tīkls bija ar pirmsākumiem Gruzijā un bija orientēts uz tās iedzīvotājiem. Šajā kampaņā tika slēgti 39 "Facebook" konti, 344 lapas, 13 grupas un 22 "Instagram" konti.  

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu