Par VARAM Ķekavas novada robežas grozīšanu saņemti 495 viedokļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atkārtotās pašvaldību vēlēšanas Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī.
Atkārtotās pašvaldību vēlēšanas Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto piedāvājumu grozīt Ķekavas un Olaines novadu robežas saņemti 495 viedokļi, liecina Ķekavas domes mājaslapā publicētā informācija.

Ministrijas piedāvātās robežu izmaiņas Ķekavas novadā skar trīs ciemus - Mellupus, Plakanciemu un Dzērumus. Tajos kopumā dzīvo ap 1000 cilvēku. Lai noskaidrotu Ķekavas novada iedzīvotāju, īpaši atdalāmās teritorijas iedzīvotāju, viedokli, tika veikta iedzīvotāju viedokļa noskaidrošana. No 12.novembra līdz 10.decembrim, iedzīvotājiem bija iespēja aizpildīt anketas, lai paustu savu nostāju par teritorijas robežas mainīšanu.

Kopumā ir saņemtas 495 anketas, kuras tiks izvērtētas un apkopotas, lai sagatavotu Ķekavas novada domes gala ziņojumu par iedzīvotāju viedokļa noskaidrošanas rezultātiem, kas tiks nosūtīts VARAM

Kā ziņots, īstenojot pašvaldību reformu, VARAM rosina grozīt abu novadu teritorijas. Proti, lai izveidotu ģeogrāfiski vienotu Olaines novada teritoriju, daļa Ķekavas novada jāpievieno Olainei.

Ķekavas novadu ieplānots apvienot ar Baldones novadu. Savukārt Olaines novadu reforma neskars.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu