Jūrmalā uzliek sodu auto bijušajam īpašniekam par pārkāpumu, ko izdarījis cits (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pie raidījuma Bez Tabu vērsies Skrundas iedzīvotājs Mārtiņš, kurš pirms kāda laika pircējiem no Rīgas pārdevis savu BMW markas automobili, pārreģistrāciju abas puses veikušas elektroniskajā vidē, bet jau mēnesi vēlāk skrundenieks saņēmis nepatīkamu vēstuli.

To atverot, iekšā bijusi pavēste no Jūrmalas Pašvaldības policijas par to, ka pilsētas teritorijā ir braukts bez nepieciešamās caurlaides.

"Jūrmalai ir tik lielas naudas problēmas, ka nav internets pieejams, vienotas sistēmas? Te viss ir rakstīts, ka mašīna nav manā īpašumā no tāda un tāda datuma, bet pēc tam man ir atnācis, ka es esmu braucis ar šo mašīnu," saka Mārtiņš.

Lai lietu risinātu Mārtiņš devies uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas Liepājas nodaļu, kur saņēmis izziņu par to, ka auto vairs nav viņa īpašumā un viņš nevar būt konkrētajā datumā bez caurlaides braucis Jūrmalas teritorijā.

"Šeit ir veikta korekta transportlīdzekļa īpašnieka maiņa e-vidē, tātad transportlīdzekļa juridiskā atbildība ir jaunajam transportlīdzekļa īpašniekam. Policija, skatoties pārkāpumu un fiksējot, kas ir transportlīdzekļa īpašnieks, skatās CSDD uzturētajā reģistrā, un viņi, protams, redz šo informāciju," skaidro CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

Jūrmalas pašvaldībā tikmēr sākotnēji norādīja - pavēste iepriekšējam īpašniekam nosūtīta tādēļ, ka pārreģistrācija veikta nepilnīgi. Pēc tam kad arī CSDD sazinājušies ar Jūrmalas domi, Bez Tabu saņēmuši rakstisku radušās situācijas izklāstu, kā arī atvainošanos par sagādātajām neērtībām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu