Gada sasniegums satiksmes uzraudzībā - 360 grādu kamera policijas mašīnā (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Aizejošā gada lielākā veiksme satiksmes drošības uzraudzībā ir bijusi ar 360 grādu kameru aprīkotā policijas mikroautobusa izbraukšana ielās, Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pauda Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Saskaņā ar viņa teikto, pēc minētā satiksmes drošības kontroles risinājuma ieviešanas policijai bijis bēdīgi secināt, ka "diemžēl to pārkāpumu ir ļoti daudz". "Mēs konstatējām, ka satiksmes dalībnieki diemžēl ignorē gan sabiedriskā transporta joslas, gan lieto tālruņus braucot, gan nerāda virzienrādītājus," atzina Krapsis.

Kopumā vērtējot, ar 360 grādu kameru aprīkotā policijas mikroautobusa konstatēto pārkāpumu skaits pirmajos mēnešos ir uzskatāms par ļoti lielu,

sacīja VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks.

Jau ziņots, ka šogad oktobra beigās uz ielām sāka darboties ar 360 grādu kameru aprīkots netrafarets policijas mikroautobuss. Busiņā iemontētā iekārta spēj nolasīt numurzīmes un fiksēt pārkāpumus, neapstādinot transportlīdzekļa vadītāju. Pārkāpuma izdarītājs, līdzīgi kā ar foto radariem, netiek apturēts, taču vēlāk saņems pārkāpuma protokolu ar automašīnas attēlu, numurzīmi un fiksēto pārkāpumu. 

Pirmā mēneša laikā jeb līdz novembra beigām ar 360 grādu kameru aprīkotais netrafarētais policijas mikroautobuss bija konstatējis ap 600 satiksmes noteikumu pārkāpumu.

Ar kamerām var konstatēt visdažādākā veida pārkāpumus, piemēram, agresīvu braukšanu, telefona lietošanu, pārvietošanos pa sabiedriskā transporta joslām, pagriezienu nerādīšanu, braukšanu pie sarkanās gaismas, braukšanu bez gaismām un citus.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu