Leklērs Ferrari komandā brauks vēl vismaz piecus gadus (2)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sipa/AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) talantīgais braucējs no Monako Šarls Leklērs pirmdien parakstījis jaunu vienošanos ar savu līdzšinējo komandu "Ferrari", kā rezultātā viņš Itālijas autoražotāja nometni nepametīs vismaz līdz 2024.gadam.

Leklērs šosezon debitēja F-1, bet tas viņam netraucēja kopvērtējumā apsteigt savu komandas biedru Sebastjanu Fetelu no Vācijas, kurš šajās sacensībās jau tiek uzskatīts par veterānu.

Gandarīts par Leklēra palikšanu "Ferrari" bija arī komandas vadītājs Mateo Binoto.

"Sezonas laikā pēc katras nākamās sacīkstes arvien vairāk vēlējāmies noslēgt līgumu ar Leklēru. Parakstītais līgums nozīmē, ka viņš "Ferrari" brauks arī turpmākajos piecos gados," teica Binoto. "Tas liecina, ka komandai un Leklēram ir kopīgi nākotnes mērķi."

Leklērs aizvadītajā sezonā savu pirmo uzvaru izcīnīja Beļģijas posmā, bet vēlāk triumfēja arī Itālijas trasē, kas "Ferrari" komandai bija pirmais panākums mājās kopš 2010.gada.

Monako dzimušais pilots kopumā izcīnīja septiņus "pole position" un sezonas kopvērtējumā finišēja ceturtajā vietā, apsteidzot savu komandas biedru Fetelu.

"Esmu ļoti laimīgs, ka varu palikt "Ferrari". Sezona, kurā braucu vislieliskākajā F-1 komandā - "Ferrari" -, bijusi patiesi iespaidīga," teica Leklērs. "Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu izveidot vēl ciešākas attiecības ar komandu, pēc lieliskās 2019.gada sezonas."

Jau ziņots, ka 11.februārī "Ferrari" plāno prezentēt savu 2020.gada sezonas bolīdu, bet pirmais starts paredzēts 15.martā Austrālijā. 

Lūiss Hamiltons šosezon uzvarēja 11 no 21 posma, četri panākumi bija Valteri Botasam, trīs Maksam Verstapenam, divreiz finiša līniju pirmais šķērsoja Leklērs, bet vienu reizi - Fetels. Pa 11 uzvarām Hamiltons izcīnīja arī 2014. un 2018.gadā.

Zīmīgi, ka "Mercedes" komanda kļuvusi par pirmo vienību, kas sešus gadus pēc kārtas uzvarējusi Konstruktoru kausā un tikusi pie titula individuālajā ieskaitē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu