Ziemeļkorejas raķešu iekārtu rūpnīcā tiek celts jauns objekts (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Ziemeļkorejas rūpnīcā, kur tiek ražots militārais aprīkojumus tālas darbības raķešu palaišanai, tiek būvēts jauns objekts, liecina uzņēmuma "Planet Labs" publiskotie satelīta attēli.

Vienā no attēliem, kas uzņemts 19.decembrī, redzama jaunas struktūras pabeigšana 16.marta rūpnīcā netālu no Phenjanas. Tiek uzskatīts, ka Ziemeļkoreja šajā rūpnīcā izstrādā un ražo mobilos raķešu palaidējus.

Midlberijas institūta Austrumāzijas kodolieroču neizplatīšanas programmas direktors Džefrijs Luiss norādīja, ka, spriežot pēc satelīta attēliem, rūpnīca tiek paplašināta, kas var izrādīties nozīmīgs pavērsiens.

Luiss sacīja, ka 2017.gadā Ziemeļkoreja savos trīs starpkontinentālo raķešu izmēģinājumos izmantojusi no Ķīnas importētus raķešu palaidējus. Iespēja pašiem saražot mobilos raķešu palaidējus palielinās Ziemeļkorejas raķešu programmas spēku un uzlabos Ziemeļkorejas iespējas izdzīvot kodolkara gadījumā, uzskata eksperts.

"Cik man zināms, Ziemeļkoreja importēja tikai astoņus šādus transporta līdzekļus," sacīja Luiss, runājot par 2017.gadā raķešu izmēģinājumos izmantotajiem palaidējiem.

"Es domāju, ka Ziemeļkoreja gribētu 50 līdz 100 šādas sistēmas (..). Tas droši vien būs kaut kāds sajaukums starp starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm, ko esam redzējuši, un jaunajām sistēmām, kas, kā apgalvo Ziemeļkoreja, tiek izstrādātas," sacīja Luiss.

ASV un Ziemeļkorejas denuklearizācijas sarunas ir iestigušas kopš februāra samita Hanojā, kas cieta neveiksmi.

Ziemeļkoreja mēģina panākt tai noteikto sankciju atcelšanu un draudējusi ar "Ziemassvētku dāvanu" Savienotajām Valstīm, ja tās līdz gada beigām nepiekāpsies. ASV amatpersonas uzskata, ka Ziemeļkoreja varbūt plāno izmēģināt starpkontinentālu ballistisko raķeti.

Ziemeļkoreja šomēnes veikusi divus lielus izmēģinājumus, kuros, kā uzskata eksperti, pārbaudīts vai nu jauns starpkontinentālo raķešu dzinējs vai satelīta palaišanas raķete.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu