Parlamenta komisiju vadītāju vidū sēdes visbiežāk kavējuši Bondars un Ašeradens

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mārtiņš Bondars
Mārtiņš Bondars Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas komisiju vadītāju vidū pašu vadīto komisiju sēdes šī gada otrajā pusgadā biežāk kavējuši deputāti Mārtiņš Bondars (AP) un Arvils Ašeradens (JV), liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Kā liecina parlamenta mājaslapā pieejamie dati, pēc Saeimas sanākšanas parlaments izveido komisijas, nosakot to locekļu skaitu un uzdevumus. Komisijas tiek veidotas, ievērojot frakciju proporcionālu pārstāvību. Izņēmums ir Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ievēlē divus deputātus no katras Saeimā pārstāvētās frakcijas, un Nacionālās drošības komisija, kurā iekļauj vienu pārstāvi no katras frakcijas.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā patlaban darbojas 17 komisijas. To uzdevums ir izskatīt likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus uz Saeimas lēmuma pamata vai iesniegt tos pašām, ja tie ir saistīti ar komisijas darba mērķiem. Komisija ievēlē no saviem locekļiem priekšsēdētāju un sekretāru, ja nepieciešams - arī priekšsēdētāja biedru.

Parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Bondars laika posmā no 2019.gada jūlija līdz novembrim nav apmeklējis trīs komisijas sēdes. Divas no tām nav apmeklētas komandējuma dēļ.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītājs Ašeradens minētajā laika posmā tāpat nav piedalījies trīs komisijas sēdēs, kuru laikā bijis komandējumā.

Divas komisijas sēdes komandējumu dēļ kavējis parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Juris Rancāns (JKP).

Pa vienai sēdei kavējuši Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV), Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Jānis Vitenbergs (KPV LV), Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK), Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens (KPV LV), Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis (ZZS), Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas vadītājs Andrejs Judins (JV), kā arī Eiropas lietu komisijas vadītāja Vita Anda Tērauda (AP).

Kā ziņots, Saeima rudens sesiju slēgs 27.decembrī, bet ziemas sesiju tā sāks 2020.gada 9.janvārī.

Saeimas kārtības rullis paredz, ka parlamenta sesijas ir kārtējas un ārkārtas. Gadā ir trīs kārtējās sesijas - rudens, ziemas un pavasara sesija. 

Saeimas sesiju starplaikā pēc nepieciešamības jebkurā brīdī var tikt sasaukta Saeimas ārkārtas sesija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu