Jaunciema gatve kļūs braucējiem mazāk bīstama (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ielas apgaismojuma lampa
Ielas apgaismojuma lampa Foto: LETA

Rīgas dome Jaunciema gatves posmā no Jaunciema 10.šķērslīnijas līdz Juglas kanālam plāno ierīkot apgaismojumu, informēja pašvaldībā. 

Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam kā viens no pilsētvides pamatmērķiem ir definēta iespēja dzīvot drošā, ērtā un iedzīvotājiem patīkamā pilsētvidē, nodrošinot vairāku rīcības virzienu īstenošanu, piemēram, sabiedrisko kārtību un drošību, un labu vides kvalitāti, kas paredz apgaismojuma ierīkošanu pilsētas neizgaismotajās teritorijās. 

Līdz ar to aģentūra "Rīgas gaisma" plāno apgaismojuma ierīkošanu vienā no trim Rīgas teritorijā atlikušajām neizgaismotajām 1.kategorijas ielām. Plānots, ka tā rezultātā uzlabosies Jaunciema, Bukultu un Sužu apkaimju satiksmes infrastruktūras kvalitāte diennakts tumšajā laikā, radot priekšnoteikumus arī satiksmes dalībnieku drošībai.

Tā kā minētajās trīs apkaimēs pastāvīgi palielinās iedzīvotāju skaits un arī turpmāk ir paredzama dzīvojamās apbūves attīstība, kā arī Jaunciema gatve atbilstoši augstai transporta plūsmas intensitātei ir 1.kategorijas iela ar lielu transporta plūsmas slodzi, kur trūkst gājēju ietves, nepieciešams izbūvēt mūsdienu prasībām atbilstošu ielu apgaismojumu pilsētas ziemeļaustrumu daļas apkaimju centrālās ielas atlikušajā neizgaismotajā posmā. 

Projektu plānots īstenot laika posmā no 2020.gada maija līdz 2021.gada septembrim, kopumā tam tērējot 516 161 eiro. 

Par šiem līdzekļiem plānots izstrādāt apgaismojuma ierīkošanas tehnisko projektu un izbūvēt apgaismojumu 6,9 kilometru garā posmā, uzstādot 210 balstus un 210 LED gaismekļus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu