Navaļnija fonda līdzstrādnieks piespiedu kārtā nosūtīts militārajā dienestā uz Arktiku (28)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Russian opposition politician Navalny and project manager at Anti-Corruption Foundation Shaveddinov
Russian opposition politician Navalny and project manager at Anti-Corruption Foundation Shaveddinov Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs trešdien paziņoja,  ka viens no viņa vadītā Korupcijas apkarošanas fonda līdzstrādniekiem piespiedu kārtā iesaukts militārajā dienestā un nosūtīts uz Arktiku.

Fonda projektu vadītājs Ruslans Šavedinovs tika aizturēts pirmdien savā dzīvoklī Maskavā, bet jau otrdien viņš devis ziņu, ka atrodas militārajā bāzē Novaja Zemļas arhipelāgā Ziemeļu Ledus okeānā. Novaja Zemļa ir slēgtā teritorija, kur atļauts iebraukt tikai ar īpašām atļaujām.

"Viņam nelikumīgi atņemta brīvība," savā blogā ierakstīja Navaļnijs. Viņš arī nodēvējis 23 gadus veco Šavedinovu par politieslodzīto.

Navaļnijs arī raksta, ka Šavedinovs nevar dienēt bruņotajos spēkos veselības stāvokļa dēļ.

Tomēr kara komisariāta ārstu komisija atzina Šavedinovu par piemērotu militārajam dienestam, bet Maskavas pilsētas tiesa pirmdien noraidīja Šavedinova sūdzību par šo lēmumu.

Navaļnijs arī pavēstīja, ka Šavedinovam atšķirībā no dienesta biedriem nav atļauts izmantot mobilo tālruni, bet viņam izdevies piezvanīt no kāda cita telefona.  Turklāt kādam karavīram esot dots rīkojums nepārtraukti atrasties kopā ar Šavedinovu.

Krievijā 18 līdz 27 gadus veci vīrieši tiek iesaukti obligātajā militārajā dienestā, kura ilgums ir viens gads.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu