TVNET gada albums. 3. Lupa

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
"Sequences And Consequences"
"Sequences And Consequences" Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 3. vieta - modernā džeza apvienības "Lupa" debijas plate "Sequences And Consequences". Rītdien - 2. vieta.

Jau ar pirmo astoņu minūšu garo kompozīciju "Zebra", kas balstās uz spilgtas un prātā paliekošas saksofonista Dāvja Jurkas tēmas, ir skaidrs, ka pašmāju džeza mūzikā ar šo ierakstu ir atvērta jauna lappuse. Lai arī līdzīgi skanoši tā dēvētā electric-jazzsoul-jazz ieraksti Latvijā ir bijuši arī agrāk, atcerēsimies kaut vai 2002. gada projekta "Kuba" ierakstu 15 Episodes Of KubaS&T Syndicate debiju Interaction (2017), šis ieraksts, kas tapis vienā elpas vilcienā studijā LokoMotiv Room, izceļas ar pilnīgi analogu skaņu, brīvas, nepiespiestas improvizācijas garu.

Lupa “Sequences and Consequences”
Lupa “Sequences and Consequences” Foto: publicitātes

Visi mūziķi ir jauni džeza profesionāļi, kuri ir atvērti jaunai mūzikai, un tas jūtams šajā platē - visas sešas kompozīcijas eleganti un gaumīgi balansē starp fjūženu, psihedēliju un kaut ko vieglāku. Jāpiemin arī albuma izdevējs Jersika Records, kas rūpīgi turpina veidot savu katalogu, jau gūstot pirmo ievērību ASV - viens no izdevniecības albumiem - pianista Vjačeslava Gaņeļina, saksofonista Denisa Paškeviča un bundzinieka Arkādija Gotesmana avangarda ieraksts recenzēts prestižajā džeza žurnālā DownBeat

“Variations” recenzija žurnālā "DownBeat"
“Variations” recenzija žurnālā "DownBeat" Foto: publicitātes

No arhīva: Krabis, zeme vai palielināmais stikls. Saruna pirms Jersikas vinila dienas ar "Lupu"

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu