Brūsa Lī meita tiesājas ar Ķīnas ātro ēstuvi (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Brūsa Lī meita Šenona Lī
Brūsa Lī meita Šenona Lī Foto: Reuters/ScanPix

Cīņu mākslas meistara un aktiera Brūsa Lī meitas pārvaldītā kompānija "Bruce Lee Enterprises" iesūdzējusi tiesā Ķīnas ātrās ēdināšanas restorānu tīklu "Kungfu Catering Management" par viņas tēva attēla neatļautu izmantošanu tīkla logotipā. 

Šenonas Lī kompānija apsūdz ēdināšanas uzņēmumu par to, ka tas 15 gadus izmantojis cīņu mākslas filmu zvaigznes tēlu, par to nemaksājot. 

"Kungfu Catering Management" uzstāj, ka logo izmantojumu apstiprinājušas Ķīnas varasiestādes. 

"Esam apjukuši, ka mūs sāk vajāt pēc tik daudziem gadiem. Mēs aktīvi iepazīstamies ar lietu un gatavojam atbildi," kompānija norādījusi Ķīnas mikroemuāru vietnē "Weibo". 

Ķīnas interneta portāls "Sina.com" vēstīja, ka Šenona Lī vēlas, lai ēdināšanas uzņēmums nekavējoties izbeidz viņas tēva attēla izmantošanu, 90 dienas pēc kārtas publiski precizē, ka uzņēmumam nav nekādas saistības ar Brūsu Lī, un samaksā 210 miljonu juaņu (27 miljonu eiro) kompensāciju.

Guandžou bāzētais restorānu tīkls, kas pazīstams kā "Real Kung Fu" jeb "Džeņ Gunfu", dibināts 1990.gadā. Kopš 2004.gada tā logotipā izmantots attēls ar Brūsam Lī līdzīgu tumšmatainu vīrieti kunfu pozā.

Tīkla dibinātājs sacījis, ka pašlaik tajā ir vairāk nekā 600 ēdināšanas vietu visā Ķīnā, kopējai aktīvu vērtībai pārsniedzot piecus miljardus juaņu (640 miljoni eiro), vēstīja Ķīnas mediji. 

Pērn "Kungfu Catering Management" bija viena no desmit lielākajām ātrās ēdināšanas kompānijām Ķīnā, liecina Ķīnas Virtuves mākslas asociācijas apkopotie dati. 

Losandželosā bāzētā "Bruce Lee Enterprises" pārvalda Brūsa Lī zīmola tirdzniecību un licencēšanu, teikts kompānijas mājaslapā. 

Šenona Lī, kas kompānijas vadību pārņēma no savas mātes, jau apmēram 20 gadus rūpējas par sava tēva mantojuma saglabāšanu. 

Brūss Lī dzimis ASV, bet kļuva slavens, piedaloties Honkongā uzņemtās filmās. 

Aktieris, kurš nomira 32 gadu vecumā 1973.gada 20.jūlijā, palīdzēja popularizēt Austrumu cīņu mākslu Rietumos un atvēra durvis uz Holivudu arī citiem Āzijas aktieriem, kā, piemēram, Džekijam Čaņam un Džetam Li.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu