Mūžībā devies šlāgermūzikas dziesminieks un Lubānas patriots Miķelis Gruzītis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Mūžībā devies Lubānas zemnieks ar dziesminieka dvēseli, ilggadējais Lubānas pilsētas domes priekšsēdētājs Miķelis Gruzītis (29.09.1940. - 26.12.2019.). Atvadīšanās pirmdien, 30. decembrī, plkst. 12.00 no Lubānas ev.lut. draudzes baznīcas, informē Lubānas novada pašvaldībā.

Miķelis Gruzītis ir spilgta radoša personība - zemnieks ar dziesminieka dvēseli. Plašāku popularitāti viņš ieguva 1990. gadā, piedaloties LTV veidotajā raidījumā "Savai zemītei", kura veidotāja Daina Bruņiniece ļāva viņam dziedāt. Pēc raidījuma Miķeli uzmeklēja Saulkrastu kapelas vadītājs Uldis Duka. Viņu abu veiksmīgās sadarbības rezultātā Latvijā zina Miķeļa Gruzīša dziesmas "Pārdomu vējš", "Aiviekstes ozoli", "Mosties, celies un strādā", "Pagaidi mazliet".

No visām Gruzīša sacerētajām dziesmām vislielākos panākumus ir guvusi dziesma "Pārdomu vējš", kas 1991. gada "Mikrofona" aptaujā ieguva 2. vietu.

Viņa dziesmās var saklausīt lepnumu un prieku par savu dzimto pusi, par Lubānas līdzenumu, par cilvēkiem sev apkārt un notikumiem. 

Video: Miķelis Gruzītis "Pārdomu vējš".

Miķelis Gruzītis Lubānas pašvaldības vadītāja amatā tika nostrādājis 34 gadus bez pārtraukuma - no 1975. gada 19. jūnija līdz 2009. gada 6. jūnija pašvaldību vēlēšanām, kurās viņš vairs nekandidēja.

Miķelis Gruzītis ir bijis iniciators vairāku amatiermākslas kolektīvu dibināšanai, rūpējies par kolektīvu vadītāju piesaisti, ieviesis Lubānas pilsētas Pateicību piešķiršanas tradīciju, pasakot paldies tiem cilvēkiem, kuri devuši lielu ieguldījumu Lubānas novada dzīvē, sekojis tam, lai novada kultūras fanātiķi tiktu pienācīgi godināti un atzīmēti.

Miķelis Gruzītis ir arī laikraksta "Lubānas Ziņas" krusttēvs. Laikraksts ar viņa gādību reģistrēts uzņēmumu sarakstā 1996. gada martā, sāka iznākt 1996. gada 1. aprīlī un veiksmīgi darbojas arī šobrīd, rakstot par aktuālo pašvaldības un novada dzīvē, par jaunāko likumdošanā.

Miķelis kopā ar sievu Viju ir izaudzinājuši trīs bērnus: divas meitas - Jolantu un Lailu -, kā arī dēlu Rolandu. Ar mīlestību izauklēti seši mazbērni, kuros visos ieliktas ģimeniskuma un latviskuma vērtības.

2018. gada 17. novembrī par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā Miķelim Gruzītim piešķīra valsts apbalvojumu - Atzinības krusta III šķiru - un iecēla viņu par ordeņa komandieri.

Lubānieši lepojas ar savu ilggadējo pašvaldības vadītāju, kas savos garajos darba gados 

CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu