Vērmaņdārza strūklakas flīzes pavasarī pielāgošot to vēsturiskajam izskatam (7)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vērmanes dārza strūklaka pēc restaurācijas
Vērmanes dārza strūklaka pēc restaurācijas Foto: twitter.com/vsuseklis

Vērmanes dārza strūklakas "Gadalaiki" baseinā izmantotās flīzes pavasarī tiks pielāgotas to vēsturiskajam izskatam, izmantojot speciālu pārklājumu, norādīja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšniece Evija Piņķe.

Viņa skaidroja, ka strūklakai mazās flīzītes izvēlētas ar nolūku, lai bērni, kuri vasaras sezonā izmanto strūklaku kā bradājamo baseinu, nesavainotos, kā arī lai nodrošinātu baseina hidroizolāciju.

Vienlaikus viņa norādīja, ka, gaisa temperatūrai paaugstinoties, strūklakas remonts turpināsies, un, izmantojot speciālu pārklājumu, flīžu krāsa tiks mainīta, tādējādi pielāgojot tās vēsturiskajam izskatam.

Pēc viņas paustā, Rīgas domes Mājokļu un vides departaments šā pārklājuma krāsu saskaņos ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi (NKMP) un Rīgas pilsētas būvvaldi.

Kā ziņots, Ziemassvētku laikā cilvēku sašutumu izpelnījās pamanītā Vērmanes dārza strūklakas seguma maiņa, kur vēsturiskais ieklājums bija nomainīts pret baltām un zilām flīzēm.

NKMP pārstāve Alma Kaurāte norādīja, ka pārvalde prasīs Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam atjaunot strūklakas baseinu atbilstoši vēsturiskajam tēlam. Viņa norādīja, ka kultūras pieminekļa pārveidošana veikta, neievērojot normatīvo aktu prasības, un veiktie darbi ar kultūras mantojuma pārvaldi nav saskaņoti. 

NKMP Rīgas reģionālās nodaļas vadītājs Jānis Asaris atzina, ka strūklakas baseina pārveidošanu, ieklājot tajā baltas un zilas flīzes, var nodēvēt par pašdarbību. Vasarā, kad Rīgas reģionālās nodaļas inspektors veikuši pārbaudi, bija paredzēts veikt vien hidroizolācijas remontu.

Viņš uzsvēra, ka restaurācijas darbi, kas attiektos uz skulpturālās strūklaku grupu, ir jāsaskaņo ar pārvaldi. Tāpat ar pārvaldi būtu jāsaskaņo arī tie darbi, kas veikti ap skulpturālo strūklaku grupu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu