Reportāža no Ceļu policijas reida: bargs sods autovadītājam, aizrādījums - velobraucējam (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Valsts policija 23.decembrī sāka un līdz 2.janvārim turpinās pastiprinātu satiksmes drošības uzraudzību, kā arī rīko masveida pārbaudes.

Lai klātienē redzētu, kā norit policijas darbs un cik apzinīgi ir satiksmes dalībnieki Ziemassvētku brīvdienu izskaņā, Ceļu policijas ekipāžai līdzi devās Latvijas Televīzija.

Galvenie secinājumi pēc izbraukuma ārpus Rīgas 26.decembrī jeb otrajos Ziemassvētkos ir - automašīnu uz ceļiem bija salīdzinoši maz, uz ko norādīja arī Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas inspektors Artūrs Homa: "No rīta viss bija mierīgi. Ļoti mierīgi. Pa rāciju sen tāds klusums nebija bijis. Ne negadījumi, nekā vispār."

Tas gan nenozīmē, ka policistu darba diena pagāja bez dažādu pārkāpumu fiksēšanas. Kā vēsta portāls LSM.lv, vien 10 kilometrus ārpus Rīgas likumsargi ar netrafarēto dienesta auto apturēja kādu īpaši steidzīgu jaunieti, kurš traucies ar 147 km/h un uz vietas palicis bez autovadītāja apliecības. Tas nozīmē, ka pārkāpējam nācās domāt, kā tikt mājās, kā arī jāgatavojas braukšanas teorijas eksāmena kārtošanai, lai pēc dažiem mēnešiem tiesības atgūtu.

Krietni "plānāk" klāsies kādam 16 gadus vecam jaunietim, kurš dienu iepriekš pie īrēta auto stūres bija sēdies alkohola reibumā. 

Bez tā ceļu policijas darbinieku uzmanību piesaistīja kāds vīrs ar velosipēdu. Pirms pārbaudes viņš apgalvojis, ka alkoholu nav lietojis, kas izrādījusies taisnība, taču aizrādījumu tāpat izpelnījies un jācer, ka turpmāk pa šoseju brauks ar atstarojošajiem elementiem un vesti mugurā.

Vairāk par notikumiem reidā, kam līdzi sekoja Latvijas Televīzijas reportiere, skaties šajā sižetā:

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu