Pelītes ievācas uz dzīvi VW Touareg salonā un rada €25 000 zaudējumus (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Volkswagen

Visnotaļ nelāgā situācijā Vācijā nonācis kāds Volkswagen Touareg īpašnieks, kura automobili kā piemērotāko vietu pārziemošanai bija noskatījis bariņš peļu.

Kārtīgi sagrauzts, nevis tikai apostīts un apgrauzts. Tā varētu teikt par vācieša Rīdigera Krausa 120 tūkstošus eiro vērto un 2,4 tonnas smago Volkswagen Touareg V8 TDI, kurš pavisam negaidīti bija kļuvis par 10 - 30 gramus smagu pelīšu invāzijas upuri, turklāt pavisam neilgi pēc auto saņemšanas.

Savu jauno apvidnieku Krauss saņēma vien 2019.gada septembrī, taču jau dažas nedēļas vēlāk aizmugurējā sēdeklī pamanīja caurumu, raksta vācu AutoBild. Pēc Krausa teiktā, viņam jau uzreiz radušās aizdomas par grauzējiem, tādēļ viņš nekavējoties pie dīlera pasūtījis jaunu sēdekļa pārvalku, kā arī mašīnas salonā izvietojis slazdus. Peles abos bijušas jau dažas stundas vēlāk.

Vai Krausam bija lemts atviegloti uzelpot? Nebūt ne! Drīz vien viņš zem sēdekļa atkal sadzirdēja čaboņu, atkal uzstādīja lamatas un vienā piegājienā noķēra jau desmit peles.

Foto: Volkswagen

Tas, ka automašīnās mēdz ieperināties dažādi dzīvnieki, nav jaunums. Tomēr šajā gadījumā runa ir par 120 tūkstošus vērtu pilnīgi jaunu auto, tādēļ radās jautājums, kā mazajiem grauzējiem izdevās iekļūt sausā, siltā un mājīgā Touareg salonā.

Nogādājot automobili servisā, lai rastu atbildi uz šo jautājumu, atklājies ka mazie dzīvnieciņi mašīnā iekļuvuši caur pasīvās ventilācijas sistēmas režģa spraugām, kas atrodas sānos aiz aizmugurējā bampera. Lai gan spraugu izmērs ir tikai 1,9 x 2,1 centimetrs un tās aizklātas ar sintētisku materiālu, pelēm tas nav bijis pietiekami sarežģīts šķērslis. Tās iedzīvojušās apvidnieka salonā, kur, sagraužot sēdekļu polsterējumu un apšuvumu, kā arī kabeļus, radījušas zaudējumus 20 - 25 tūkstošu eiro apmērā.

Nobeigumā AutoBild norāda, ka, pēc Krausa domām, pie viņa likstām ar pelēm vainojamas nepilnības Touareg konstrukcijā, tādēļ Volkswagen būtu jāsedz remonta izdevumi, kā arī jāizsniedz maiņas auto, kamēr viņa apvidnieks ir servisā. Volkswagen turpretī jebkādu savu vainu noliedz, iesaka vērsties pie apdrošinātāja, kā arī saimniecības preču veikalā, kur var iegādāties smalka drāšu pinuma gabalus vai kukaiņu tīklu, ar ko papildus nosegt ventilācijas režģi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu