Ugunsgrēks riepu noliktavā Andrejostā likvidēts (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LTV

Svētdienas rītā plkst. 5:42 ugunsdzēsējiem izdevies likvidēt paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Andrejostā, kas bija izcēlies riepu noliktavā, vairāk nekā 700 kvadrātmetru paltībā.

Valts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve (VUGD) Agrita Vītola svētdienas rītā informēja Latvijas radio, ka plkst.5.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā ap plkst. 22.33 Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Andrejostas ielu Rīgā, kur dega angārs. Notikuma vietā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums un pastāv uguns izplatīšanās draudi.

Glābšanas dienests aicināja netuvoties notikuma vietai un tuvumā esošo ēku iedzīvotājus - izvairīties no logu atvēršanas. Notikuma vietā strādāja 10 specializētie ugunsdzēsības transportlīdzekļi un 41 ugunsdzēsējs glābējs.

Saskaņā ar pašlaik pieejamo informāciju, ugunsgrēks bija izcēlies  SIA «Remik» riepu tirdzniecības noliktavā

Noliktava dega ar atklātu liesmu, un liesmas brīžiem sasniedza pat 30 metru augstumu. Bija izveidojies arī ļoti liels karstums, kas apgrūtināja dzēšanas darbus.

Notikuma vietā attiecīgie dienesti veica arī pasākumus, lai evakuētu transporta līdzekļus, kas atradās teritorijas tuvumā.

«Nekādām piesārņojošām darbībām vai atkritumu apsaimniekošanai ugunsgrēka vietā atļaujas nav izsniegtas,» sestdienas vakarā informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

No blakus esošajām 2 sabiedriskajām ēkām tika evakuēti 145 cilvēki. Apdraudējums šīm sabiedriskajām ēkām un to apmeklētājiem novērsts.

Vēl Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no notikuma vietas evakuējās viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, bet, veicot ugunsgrēka dzēšanu, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš nodots NMPD mediķiem.

Saskaņā ar pašlaik pieejamo informāciju, ugunsgrēks bija izcēlies  SIA «Remik» riepu tirdzniecības noliktavā. Šādām darbībām atļauja nav nepieciešama.

Notikuma vietā ieradušies arī Valsts vides dienesta (VVD) vides inspektori.

Pēc šobrīd VVD rīcībā esošās informācijas, ugunsgrēks izcēlies SIA "Remik" riepu tirdzniecības noliktavā.

Uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka  riepu noliktava atrodas Andrejostas ielā 16.

Saskaņā ar "firmas.lv" informāciju, "Remik"pērn strādāja ar 1,7 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 33% mazāk nekā gadu pirms tam, bet uzņēmuma peļņa bija 13 955 eiro.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu