Policija: riepu noliktavā Andrejsalā nav konstatēta ļaunprātīga dedzināšana (25)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
SIA "Remik" riepu tirdzniecības noliktava Andrejostas ielā 16, kurā vakarnakt bija izcēlies ugunsgrēks.
SIA "Remik" riepu tirdzniecības noliktava Andrejostas ielā 16, kurā vakarnakt bija izcēlies ugunsgrēks. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija nav konstatējusi ļaunprātīgu dedzināšanu riepu noliktavā Andrejsalā, informē Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Viņa stāstīja, ka saistībā ar 29. decembra naktī Andrejsalā izcēlušos ugunsgrēku Valsts policija ir sākusi resorisko pārbaudi, kuras ietvaros tiks skaidroti notikušā apstākļi.

Vienlaikus Gžibovska norādīja, ka Valsts policija nav konstatējusi ļaunprātīgas dedzināšanas pazīmes, un, iespējams, ka ugunsgrēks riepu noliktavā izcēlies, neuzmanīgi rīkojoties ar uguni.

Jau vēstīts, ka 28. decembra vakarā plkst. 22.33 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Andrejostas ielu, Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega angārs ar riepām. 

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg noliktavas tipa ķieģeļu ēka 750 kvadrātmetru platībā, bija izveidojies spēcīgs sadūmojums un pastāvēja uguns izplatīšanās draudi. 

Šonakt plkst. 1 ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota. Notikuma vietā strādāja desmit specializētie ugunsdzēsības transportlīdzekļi un 41 ugunsdzēsējs glābējs. 

Pirms VUGD ierašanās no notikuma vietas tika evakuēts viens cilvēks, kurš tika nodots mediķu aprūpē. Tāpat, veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs, kurš arī tika nodots mediķu aprūpē. No blakus esošajām sabiedriskajām ēkām tika evakuēti 145 cilvēki. 

Šorīt plkst. 5.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Negadījuma vietā ieradās arī Valsts vides dienesta (VVD) vides inspektori. Pēc VVD rīcībā esošās informācijas, ugunsgrēks izcēlās SIA "Remik" riepu tirdzniecības noliktavā. 

Uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka riepu noliktava atrodas Andrejostas ielā 16.

Saskaņā ar "firmas.lv" informāciju, "Remik"pērn strādāja ar 1,7 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 33% mazāk nekā gadu pirms tam, bet uzņēmuma peļņa bija 13 955 eiro.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu