ASV veikušas raķešu uzbrukumus "Hizbollah brigāžu" kaujiniekiem (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Hizbollah" kaujinieks Libānā
"Hizbollah" kaujinieks Libānā Foto: ISSAM KOBEISI/REUTERS

Savienotās Valstis veikušas uzbrukumus šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah brigādes" mērķiem Sīrijā un Irākā, svētdien paziņojusi ASV Aizsardzības ministrija.

Ministrijas preses pārstāvis tos raksturoja kā aizsardzības rakstura uzbrukumus.

ASV vaino "Hizbollah brigādes" piektdien notikušajā raķešu uzbrukumā Irākas armijas bāzei netālu no Kirkūkas. Uzbrukumā tika nogalināts ASV armijas līgumdarbinieks un ievainoti vairāki ASV un Irākas karavīri.

Pret ASV interesēm Irākā kopš oktobra beigām ir sarīkoti vairāki raķešu uzbrukumi. Par tiem neviens nav uzņēmies atbildību, bet Vašingtona šajos uzbrukumos vaino šiītu paramilitāros grupējumus, kurus atbalsta Irāna.

Aizsardzības ministrija paziņoja, ja uzbrukts trim grupējuma "Hizbollah brigādes" mērķiem Irākā un diviem mērķiem Sīrijā, tostarp ieroču noliktavām.

Taču ministrija nesniedza plašāku informāciju par to, kādā veidā uzbrukumi veikti.

Ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka šie uzbrukumi vājinās grupējuma spējas nākotnē īstenot uzbrukumus ASV un Irākas valdības mērķiem.

Irākas grupējums "Hizbollah brigādes" nav saistīts ar Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Kāds avots kaujinieku aprindās ziņoja, ka ASV uzbrukumos gājuši bojā vismaz 12 grupējuma kaujinieki, taču šo informāciju pagaidām nav iespējams apstiprināt.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu