Vācu kompānija izdrukājusi auto un gatavojas tā izmēģinājumiem (11)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET kolāža

Vai drīzumā ielās parādīsies drukāti auto? Galīgā atbilde uz šo jautājumu nāks ar laiku, taču vācu kompānija BigRep katrā ziņā šādu braucamo, kurš kristīts par LOCI, ir radījusi jau tagad, un tam pat ir drukāti riteņi. Par to vēsta TV3 ziņas.

"Šis transportlīdzeklis sastāv no tikai 14 drukātām 3D daļām. Viss process no idejas līdz gatavam produktam prasīja 12 nedēļas. Tas nozīmē, ka 3D printēšana ļauj pie preces tikt ātrāk, turklāt ļoti būtisks ir ilgtspējas faktors - vairs nebūs vajadzīga rezerves daļu ražošana un piegāde pāri visai pasaulei, jo visu var saražot vienā lokālā rūpnīcā," saka uzņēmuma BigRep inovāciju vadības direktors Daniels Benings.

3D druka ir tehnoloģija, kas var palīdzēt auto būves nozarei ar izaicinājumiem nākotnē. Virsbūves, šasijas un citu auto detaļu drukāšanai uz 3D printera ir daudz priekšrocību. Process ir krietni ātrāks nekā ražojot detaļas jau zināmajos veidos, līdz ar ko samazinās arī ražošanas izmaksas.

"Auto ražošanas nozare visā pasaulē šobrīd piedzīvo lielu spiedienu, turklāt ražošanas izmaksas aizvien pieaug. Problēmas ir ar detaļu un mašīnu transportēšanu, saražotās preces uzglabāšanu. 3D mašīnu ražošana ir efektīva alternatīva. Tā ir ātrāka, izmaksas ir mazākas, rūpnīcas var atrasties jebkurā pasaules malā," - tā BigRep valdes priekšsēdētājs Martins Beks.

Uz šosejas gan BigRep drukātais auto LOCI tik drīz nebūs manāms. Tikai nākamā gada sākumā automobili plānots aprīkot ar elektromotoru, un tad sāksies izmēģinājuma braucieni. Pie tam elektroauto nozarē konkurence sāks saasināties, un arvien stingrākas kļūts dažādas elektrifikācijas prasības. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu