Policija svētkos pieķērusi lielu skaitu dzērājšoferu (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alkometrs. Ilustratīvs attēls.
Alkometrs. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijai (VP) aizvadītajās brīvdienās darba nav bijis īpaši daudz, taču uz autoceļiem pieķerts liels skaits dzērājšoferu, intervijā Latvijas Radio pastāstīja dienesta priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš informēja, ka aizvadītajās divās brīvdienās apturēts 41 dzērājšoferis, turpretim, sagaidot 2019.gadu, pie stūres reibumā tika pieķerti 35 šoferi. Ķuzis arī atzīmēja, ka šajās svētku brīvdienās pie stūres reibumā pieķerto cilvēku izelpā lielākoties tika konstatēta samērā liela alkohola koncentrācija - viena promile un vairāk. "Tas ir ļoti nopietni, un tas mūs visus uztrauc," sacīja policijas priekšnieks.

VP apkopotā informācija liecina, ka divās jaungada brīvdienās uz valsts ceļiem kopumā reģistrētas 92 avārijas, kurās cietuši astoņi cilvēki.

Turpretim labā ziņa ir tā, ka jaungada brīvdienās neviens ceļu satiksmes negadījums nav beidzies letāli, atzīmēja policijas vadītājs. Turklāt aizvadītajā gadā kopumā uz autoceļiem bojāgājušo skaits, salīdzinot ar citiem gadiem, nav bijis liels, un, iespējams, ar šo rādītāju pat būs izdevies sasniegt jaunu pozitīvu rekordu, norādīja Ķuzis.

Runājot par citiem svētku brīvdienās konstatētajiem likumpārkāpumiem, Ķuzis norādīja, ka tie bijuši diezgan ikdienišķi, tai skaitā policisti vairākkārt braukuši uz izsaukumiem, kas saistīti ar nemotivētu agresiju jeb tā dēvēto "sadzīvisko vardarbību". "Ir arī nazīši gājuši un cirvīši, un viss pārējais," jaungada brīvdienās fiksētos incidentus raksturoja VP priekšnieks.

Kopumā gan vecā gada pēdējā un jaunā gada pirmajā dienā policijai darba bija mazāk nekā ugunsdzēsējiem un neatliekamās palīdzības mediķiem, salīdzināja Ķuzis.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu