Par "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāju iecelta Džineta Innusa (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Džineta Innusa
Džineta Innusa Foto: Ieva Leiniša/LETA

Par SIA "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāju iecelta Džineta Innusa, informēja uzņēmumā.

Šodien, 2. janvārī, "Rīgas satiksmes" padome tikās ar uzņēmuma jauno valdi un tikšanās laikā par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelta Innusa.

Kā vēstīts, uzņēmuma padome konkursā izvēlēto jauno valdi apstiprināja 30.decembrī. Turpmāk valdē darbosies līdzšinējais Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Jānis Golubevs, bijusī "Olainfarm" valdes locekle un "SEB bankas" Baltijas kontu un maksājumu operāciju vadītāja Inga Krūkle, līdzšinējie "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes locekļi Emīls Jakrins un Elīna Epalte-Drulle, kā arī Innusa, kura līdz šim bijusi Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece.

Padomes priekšsēdētājs Rolands Klincis iepriekš norādīja, ka valdes locekļu atlases komisijas svarīgākie kritēriji, veicot konkursu un izdarot izvēli par jauno uzņēmuma valdi, bijuši nodrošināt uzņēmuma darbības nepārtrauktību, kvalitātes vadību un risku vadību.

Uz "Rīgas satiksmes" valdes konkursu kopumā pieteicās 176 pretendenti.

Kandidātu vērtēšanu otrajā kārtā veica personāla atlases kompānija SIA "Human Source" un valdes atlases nominācijas komisija.

"Rīgas satiksme" palika bez valdes pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktās iepirkumu lietas. KNAB sāka kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem - par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Pēc lietas sākšanas visa toreizējā valde atkāpās no amatiem. Uzņēmuma valdē strādāja priekšsēdētājs Leons Bemhens, toreizējais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jakrins, Jūrmalas domes deputāte Larisa Loskutova (S), Baldones novada domes deputāts Andrejs Požarnovs ("Gods kalpot mūsu Latvijai"), kā arī partijas "Gods kalpot Rīgai" biedre Inese Švekle. "Rīgas satiksmei" tika iecelta pagaidu valde.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu