"Islāma valsts" uzņemas atbildību par uzbrukumu policijai Ziemeļkaukāzā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Divi vīrieši, kas šonedēļ Krievijas Ziemeļkaukāza reģionā uzbruka policijas postenim, vismaz vienu policistu nogalinot, bija džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki, pavēstīja grupējuma propagandas atzars "Amaq".

Netālu no Ingušijas reģiona Magasas uzbrucēji otrdien ap plkst.17.30 uztriekušies ar savu automašīnu ceļu policijas postenim, un tad uzbrukuši policistiem ar nažiem, pavēstīja reģiona administrācija.

Uzbrukumu sarīkoja "divi "Islāma valsts" kaujinieki", kas nogalināja divus virsniekus un vēl divus ievainoja, teikts trešdienas vakarā ziņapmaiņas lietotnē "Telegram" publicētajā "Amaq" paziņojumā.

Ingušijas reģiona administrācija un izmeklētāji apgalvo, ka viens virsnieks zaudējis dzīvību savainojumu dēļ. Oficiāli nav apstiprinātas ziņas, ka būtu nogalināts vēl viens policists.

Viens no uzbrucējiem bijis pazīstamais roku cīņas sportists Ahmeds Imagoževs, bet otrs - Mihails Mizijevs. Abi ir Ingušijas iedzīvotāji un Krievijas pilsoņi.

Mizijevu policija nošāvusi, bet Imagoževs atrodas slimnīcā, pavēstīja Ingušijas administrācija.

Vietējās administrācijas vadītājs vēl otrdien kritizēja reģiona policiju, sakot, ka līdz traģēdijai novedusi nekompetence, bet policists zaudējis dzīvību nolaidības rezultātā, jo viņš nav apvilcis bruņu vesti.

Viens no uzbrucējiem strādājis par apsargu vietējā kultūras centrā, sacīja reģiona administrācijas vadītājs.

"Islāma valsts" vēl salīdzinoši nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

"Islāma valsts" cenšas nostiprināties Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu