Kazahstānā avarējušās lidmašīnas pasažieri apbalvo par izrādīto drosmi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Almati policija ar medaļu par drosmi apbalvojusi pagājušajā nedēļā Kazahstānā avarējušās lidmašīnas pasažieri Temirlanu Kadauovu, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Kā informēja Almati policija, 23 gadus vecais Kadauovs avārijas brīdī ar savu ķermeni aizsedzis stāvoklī esošu sievieti, kura sēdēja viņam blakus.

Viņš arī palīdzējis no avarējušās lidmašīnas izkļūt pasažieriem, neskatoties uz to, ka pats negadījumā bija guvis ievainojumus.

Kā ziņots, Kazahstānas lidsabiedrības "Bek Air" iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna ar 98 cilvēkiem avarēja piektdienas rītā īsi pēc pacelšanās no Almati lidostas, aviokatastrofā gāja bojā 12 cilvēki un vairāk nekā 50 guva ievainojumus.

Lidmašīna "Fokker-100" ar 93 pasažieriem un pieciem apkalpes locekļiem pacelšanās laikā no Almati lidostas divreiz atsitusies ar asti pret skrejceļu, pēkšņi zaudējusi augstumu, ietriekusies betona nožogojumā un pēc tam - lidlauka malā esošajā divstāvu jaunbūvē.

Izmeklētāji izvirzījuši vairākas versijas par aviokatastrofas cēloņiem, tostarp lidmašīnas tehniskās problēmas, pilotēšanas un gaisa satiksmes kontroles dienesta kļūdas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu