Treneris: Ar nepacietību gribu redzēt, ko spēj Balcers

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Deniss Džons (Dīdžejs) Smits
Deniss Džons (Dīdžejs) Smits Foto: Ottawa Senators/Twitter

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Otavas "Senators" galvenais treneris Deniss Džons (Dīdžejs) Smits ar nepacietību grib redzēt, ko laukumā spēs paveikt latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš saņēmis izsaukumu no fārmkluba.

Līdz šim šosezon Balcers rezultatīvi spēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Belevilas "Senators", kas ir fārmklubs NHL vienībai Otavas "Senators".

Šosezon AHL čempionātā Liepājā dzimušais uzbrucējs piedalījies 19 spēlēs, kurās izcēlies ar 24 rezultativitātes punktiem (8 vārti + 16 piespēles), turklāt viņa lietderības koeficients ir +17.

"Viņš tur lejā (AHL) paveica labu darbu. Viņš sakrāja daudz punktu Amerikas Hokeja līgā, bet tagad viņam tas jāpierāda augstākajā līmenī - ka viņš uzbrukumā var būt bīstams," sacīja Smits. 

Treneris norādīja, ka Balceram būs smagi jāstrādā, labi jāspēlē brīžos bez ripas un jācīnās aizsardzībā, lai noturētos NHL.

"Domājam, ka viņš ir perspektīvs spēlētājs. Ar nepacietību gribam redzēt, ko viņš spēj paveikt," teica treneris.

Pašlaik 22 gadus vecais Latvijas hokejists savainoja ceļgalu nedēļu pirms NHL sezonas sākuma.

Vienā no trim NHL pirmssezonas pārbaudes spēlēm Balcers izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Pirms gūtās traumas eksperti paredzēja latvietim vietu Otavas "Senators" uzbrucēju trešajā maiņā.

Smits uzskata, ka Balceram pirmssezonas treniņnometnē nebija labs sākums, taču otrajā pusē Latvijas hokejists parādīja sevi labāk. 

"Viņš parādīja ātrumu un rezultativitāti. Viņš parādīja dinamisku spēli."

Treneris uzskata, ka tas nebūtu godīgi, ja nepieredzējis spēlētājs kā Balcers pēc traumas uzreiz tiktu pie iespējas atkal spēlēt NHL.

"Ir jāatgūst ātrums, ko viņš izdarīja, nepieciešamo laiku pavadot lejā (AHL). Tagad viņam ir jāpierāda, ka viņš var palikt šeit (NHL)," sacīja Smits.

Patlaban 42 gadus vecais Smits par Otavas "Senators" komandas galveno treneri kļuva pēc pagājušās sezonas, pērn maijā vienojoties par trīs gadu līgumu.

Līdz ar to Smits vēl nevadīja "Senators" komandu, kad debiju NHL piedzīvoja Balcers, kurš pagājušajā sezonā pasaules spēcīgākajā hokeja līgā 36 spēlēs guva 5 vārtus un veica 9 rezultatīvas piespēles.

"Senators" nākamo spēli aizvadīs plkst. 2.30 naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika. Kanādas klubs savā laukumā uzņems Floridas "Panthers".

Rietumu konferences turnīra tabulā "Senators" ieņem 14. vietu starp 16 komandām ar 37 punktiem 40 mačos, bet "Panthers" ierindojas 9. pozīcijā ar 45 punktiem 39 spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu