Īlons Masks atklāj, ka viņa uzņēmumā var iztikt pat bez vidējās izglītības (30)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

Lai strādātu pie Īlona Maska, iespējams, nav vajadzīga augstākā un pat vidējā izglītība, ziņo portāls "Business Insider". Pasaulslavenais uzņēmējs atklāj, kādas īpašības viņš meklē jaunajos darbiniekos. 

Īlons Masks apstiprinoši ir atbildējis uz jautājumu, vai joprojām, piesakoties pie viņa darbā, topošajiem darbiniekiem obligāta prasība nav vidējā vai augstākā izglītība. 

"Ja kāds ir absolvējis labu universitāti, tas var liecināt par to, ka nākotnē viņš būs spējīgs darīt nozīmīgas lietas, bet šajā gadījumā tas nav tik svarīgi," stāstīja Masks. 

"Tādiem cilvēkiem kā Bils Geitss, Stīvs Džobss un Lerijs Elisons nebija augstākās izglītības, bet, ja jums būtu iespēja viņus pieņemt darbā, protams, tā būtu laba ideja!"

Tā vietā, lai pasaulslavenais uzņēmējs skatītos uz augstākās izglītības papīriem, viņš potenciālajos darbiniekos meklē  izcilu spēju pazīmes. Ja kādam pieredzē ir kāds izcils sasniegums, tad, visticamāk, tas turpināsies arī nākotnē, stāstīja Masks. 

Katru reizi intervijā ar potenciālo darbinieku Masks uzdod viņam vienu īpašu jautājumu. Viņš prasa, lai jaunais darbinieks izstāsta, kā viņš ir atrisinājis savas dzīves lielākās problēmas. Lai izvairītos no tā, ka kāds piesavinās cita nopelnus, viņš par potenciālā darbinieka izklāstīto problēmu uzdos ļoti detalizētus jautājumus, uz kuriem blēdis nevarētu tik viegli atbildēt. 

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu