"Dakaras" rallijreids sākas ar negaidītu lietuvieša Žalas uzvaru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas autosportista Vaidota Žalas pilotētā ekipāža svētdien Saūda Arābijā izcīnīja uzvaru prestižā rallijreida "Dakara" pirmajā posmā vieglo automašīnu klasē.

"Mini" spēkrata vadītājs Žala un viņa stūrmanis Sauļus Jurgelēns pirmajā posmā finišēja pēc trim stundām 19 minūtēm un četrām sekundēm.

Otro vietu ieņēma trīspadsmitkārtējā "Dakaras" čempiona Stefana Peteransela ekipāža, Žalam zaudējot divas minūtes un 14 sekundes, bet vēl 36 sekundes lēnāks bija divkārtējais uzvarētājs Karloss Sainss. Francijas un Spānijas piloti arī vada "Mini" spēkratus, taču ir no citas komandas.

Vairāk nekā 200 kilometros vadībā bija pērnā gada čempions Nasers Al-Atija, taču mehānisku problēmu dēļ viņš zaudēja laiku un palika ceturtais. Ar 11.vietu rallijreidā debitēja bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots Fernando Alonso.

Arī šogad "Dakaras" sacensībās piedalās Ukrainas autosportists Oļegs Uperenko, kurš startē ar Latvijas licenci.

Motociklu klasē ar uzvaru rallijreidu iesāka pērnā gada čempions Tobijs Praiss, kurš startē ar KTM spēkratu. Austrālietis finišēja pēc trīs stundām 21 minūtes un 33 sekundēm.

Piecas sekundes viņam zaudēja amerikānis Rikijs Breibeks ("Honda"), bet 40 sekundes atpalika austrietis Matīass Valkners (KTM).

"Dakaras" rallijreids norisinās 42.reizi un šogad sacensības pirmo reizi notiek Saūda Arābijā. Rallijreids 12 posmu garumā noslēgsies 17.janvārī ar finišu Rijādas izklaides parkā "Qiddiya".

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Kataras autosportists Nasers Al-Atija, bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca austrālietis Tobijs Praiss.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā. Plānots, ka Saūda Arābija sacensības uzņems turpmākos piecus gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu