Vai "Pinterest" bojā izpratni par dizainu vai uzlabo? Atbild eksperti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Mājas pārvērtības nenoliedzami ir viens no satraucošākajiem un arī patīkamākajiem notikumiem. Kam gan nepatīk svaigi izremontēta un iekārtota telpa? Parasti pirmā vieta, kur vēršamies pēc interjera idejām, ir portāls "Pinterest". Taču vai tas patiešām ir labs veids, kā smelties iedvesmu?

Portāls "Pinterest" ir fantastiska vieta, kur rast idejas mājokļa iekārtošanai, rokdarbiem, mēbeļu pārveidošanai, kā arī dažādus remonta knifus. Jāatzīst, ka mūsdienās šis portāls ir krietni pārspējis dažādus interjera žurnālus vai mājaslapas, izkonkurējot citus plašsaziņas līdzekļus un dzīvesstila žurnālus. Portāls "House Beautiful" skaidro, ko par aklu iedvesmas meklēšanu ideju lapās domā nozares speciālisti. 

"Manuprāt, "Pinterest" ir gan svētība, gan arī posts,"

stāsta interjera dizainere Daniela Roulinsa. "Manā darbā ir bijuši gadījumi, kad ar klientiem teju esam sagatavojuši mājokļa interjera dizaina plānu, bet tad pēkšņi klients paziņo par kādu ideju, ko pamanījis "Pinterest", un grib visu pārplānot," stāsta dizainere. "Mans darbs ir ne tikai mēģināt saprast, kas klientam patīk, bet arī kāpēc patīk konkrētais dizains. Reizēm kāroto iekārtojumu nav iespējams realizēt kādā telpā un skaidrošana, kādēļ klientu izvēlētais dizains nederēs, var izvērsties par īstu izaicinājumu."

No otras puses - cilvēku atlasītie dizaini var palīdzēt dizaineram saprast, ko cilvēks vēlas redzēt savā mājoklī.

"Kad klienti rāda savas izveidotās attēlu kolekcijas, viņi paveikuši  mājasdarbu un profesionālim ir vieglāk vadīties klienta vēlmēs,"

atklāj dizainere Teilore Debartola. "Vairumā gadījumu "Pinterest" ir palīgs, taču ir cilvēki, kas savā vēlmju sarakstā iekļauj franču pils interjeru, kuru grasās realizēt lauku mājā."

Vēl viena problēma ar "Pinterest" ir to attēlu nemitīga atkārtošanās.

"Šeit varam atrast fantastiskas idejas noteiktas krāsas izmantojumam, taču vienlaikus šī lapa bombardē cilvēkus ar vienveidīgu iekārtojumu,"

skaidro dizainers Lindsijs Spīss. 

Līdz ar negatīvajiem aspektiem dizaineri ir vienisprātis par "Pinterest" spēju noformulēt cilvēka vēlmes. Kaut arī šeit atradīsi neskaitāmus bezgaumīga dizaina ideju piedāvājumus, līdz ar tiem būs iespējams uzzināt, kādas tendences patlaban valda interjera dizainā, dažādus risinājumus neparastu konstrukciju pārveidošanā, ieskatīties plašajā dizaina dažādībā un iespēju klāstā. Izveidojot noteiktas telpas iekārtojuma ideju "dēli" un sarindojot idejas, beigu beigās nonāksi pie aptuvenās savas sapņu istabas interjera. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu