Indonēzijā plūdos gājuši bojā 66 cilvēki; gaidāmas jaunas lietavas

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Indonēzijā pirmdien izplatīts jauns brīdinājums par spēcīgām lietavām pēc tam, kad bojāgājušo skaits Jaungada dienas plūdos un zemes nogruvumos galvaspilsētā Džakartā un tās tuvākajā apkārtnē pieaudzis līdz vismaz 66.

Apmēram 30 miljonu cilvēku apdzīvotajā Indonēzijas galvaspilsētā pagājušajā nedēļā plūdi pārņēma vairākus rajonus, tādēļ desmitiem tūkstoši cilvēku meklējuši patvērumu pagaidu apmetnēs.

Varasiestādes ir brīdinājušas iedzīvotājus veikt drošības pasākumus un pasargāt savu iedzīvi pirms jaunām vētrām, kas gaidāmas tuvāko nedēļu laikā.

Indonēzijas meteoroloģijas dienests pirmdien paziņoja, ka Džakartā gaidāmas "vidēji stipras līdz spēcīgas lietavas ar zibeni, pērkonu un stipru vēju".

Pirmdien slimnīcā nogādāti vismaz divi cilvēki pēc tam, kad Džakartas rietumos sabruka piecstāvu ēka. Glābēji kā iespējamo ēkas sabrukšanas iemeslu minēja lietus ūdens sakrāšanos.

Varasiestādes pirmdien paziņoja, ka plūdos bojāgājušo skaits sasniedzis 66, bet divi cilvēki no Lebakas, kas atrodas uz rietumiem no Džakartas, tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

Lebakā gājis bojā vairāk nekā pusducis cilvēku, tostarp septiņus gadus vecs zēns, kuru, kā tiek ziņots, aizskalojusi ūdens straume.

Svētdien daļā Džakartas tika izsmidzināts dezinfekcijas līdzeklis, lai novērstu slimību izplatīšanos. Tūkstošiem cilvēku joprojām atrodas pagaidu apmetnēs.

Gadu mijas lietusgāzes bijušas vienas no ekstrēmākajām kopš 1866.gada, kad sākta meteoroloģisko novērojumu apkopošana, norādījuši sinoptiķi.

Dažviet nolija pat 377 milimetri lietus, bet, pārplūstot upei, ūdens sakāpa pat ēku otrā stāva līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu