Akcijā "Pērc, ziedo, pabaro" saziedotas gandrīz 15 tonnas dzīvnieku barības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Čīka/LETA

Labdarības akcijā "Pērc, ziedo, pabaro" pircēji saziedojuši 14,8 tonnas dzīvnieku barības, informēja akcijas rīkotāju "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

Viņa informēja, ka saziedotā dzīvnieku pārtika palīdzēs 712 kaķiem un 522 suņiem, kuri patlaban mitinās 11 dzīvnieku patversmēs Rīgā, Jelgavā, Tukumā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Alūksnē, Saldū, Liepājā, Ogrē un Ventspilī.

Kā norādīja Ikala, labdarības akcijas "Pērc, ziedo, pabaro" laikā pircēji bija aicināti papildināt ikdienas pirkumus ar dzīvniekiem noderīgām precēm - barību, smiltīm, rotaļlietām. Šīs preces iedzīvotāji varēja ziedot kādā no "Rimi" veikaliem visā Latvijā, novietojot ziedojumus speciālās akcijas kastēs, tādējādi atbalstot četrkājainos patversmju iemītniekus. Ikala atzīmēja, ka papildus pircēju atsaucībai arī akcijas rīkotāji - mazumtirgotājs "Rimi Latvia" un produktu ražotājs "Mars Inc." - katrs dzīvnieku vajadzībām ziedojis vēl piecas tonnas dzīvnieku pārtikas. 

Dzīvnieku aizsardzības biedrības "Dzīvnieku SOS" vadītāja Sandra Brasliņa pastāstīja, ka Latvijā dzīvnieku patversmēs mitinās vairāki simti suņu un kaķu. Lai viena patversme spētu pabarot visus iemītniekus, katru dienu ir nepieciešami 25-50 kilogramu barības. 

"Tāpēc katra ziedotā pārtikas paka ir milzīgs atbalsts tiem, kuri diendienā cenšas nodrošināt četrkājainajiem likteņa pabērniem dzīvas būtnes cienīgu dzīvi. Esam ļoti pateicīgi par sagādātajiem ziedojumiem, jo dzīvnieku barības izmaksas ir lielas un, piemēram, tādu kārumu kā konservus daudzas patversmes nemaz nevar atļauties," viņa atzina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu