Pērn populārākie jaundzimušo vārdi Daugavpilī bijuši Maksims un Alisa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Inga Kundziņa

Populārākie vārdi, kas 2019.gadā doti jaundzimušajiem Daugavpilī, bija Maksims un Alisa, liecina pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas apkopotie dati.

Pērn Daugavpilī reģistrēti 662 jaundzimušie, to skaitā 355 zēni un 307 meitenes. Dzimušo gan ir mazāk nekā vēl pirms gada, kad pilsētā dzimuši 674 mazuļi.

Populārākie zēnu vārdi aizvadītajā gadā pilsētā bijuši Maksims, Artjoms, Dmitrijs, Marks, Aleksandrs, Kirils, Matvejs, Iļja, Ņikita, Emīls, Timofejs. Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēts arī Neitans, Nilans, Naums, Raivo, Rodrigo, Ratmirs, Regnārs, Iļjass, Alens un Armens.

Savukārt meitenēm populārākie vārdi bijuši Alisa, Emīlija, Elīna, Sofija, Karolina, Ksenija, Polina, Viktorija, Anastasija, Darina, Amelija un Olivija. Retākie meiteņu vārdi, kas doti pērn meitenēm, bijuši Lineta, Esēnija, Avigeja, Arnika, Aminata, Aglaja, Fevrūsa, Silina, Elfrida un Sona.

Miršanas gadījumu skaits pilsētā pārsniedzis dzimušo skaitu un sasniedzis 1035. Visvairāk mirušo ir vecumā no 76 gadiem, taču ievērojams iedzīvotāju skaits, īpaši vīriešu, miris arī vecumā no 51 līdz 75 gadiem.

Pagājušajā gadā pilsētā samazinājies noslēgto laulību skaits, sasniedzot 427, salīdzinot ar 471, kas reģistrēta 2018.gadā. 33 laulības noslēgtas ar ārzemniekiem.

Šķirto laulību skaits pagājušajā gadā samazinājies un bijis 1035, bet vēl pirms gada tas bijis 1197.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu