VID pasta sūtījumā atrod puskilogramu bīstamas psihotropās vielas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas darbinieki decembrī, veicot padziļinātu pasta sūtījuma muitas kontroli, tajā konstatēja pulverveida augu izcelsmes masu, kas satur jaunu bīstamu psihotropo vielu "mitragyna speciosa" ("kratom"), informē VID.

Pasta sūtījuma kontroles laikā konstatēts, ka sūtījumā no Nīderlandes atrodas vairāki iepakojumi ar pulverveida augu izcelsmes masu - 501,1 gramu, kas satur "mitragyna speciosa".

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1 panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm par psihotropo vielu kontrabandu lielā apmērā.

2019.gada decembrī, veicot speciālo izmeklēšanas darbību - noziedzīgas darbības kontroli, tika aizturēta persona, kura bija ieradusies pēc pasta sūtījuma. Persona savu vainu noziedzīgajā nodarījumā atzina, un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

VID atkārtoti informēja, ka ir svarīgi apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai.

Narkotisko vielu kontrabanda ir smags vai sevišķi smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība un brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, tādēļ katram iedzīvotājam, jo īpaši jauniešiem, ir jāapzinās, iespējams, neapdomātās rīcības sekas, pasūtot un saņemot šādus pasta sūtījumus, vieglprātīgi paļaujoties uz iespēju palikt nenotvertam un nesodītam, pauda VID.

VID kopumā 2019.gadā izņēmis aptuveni 7,2 tonnas narkotisko, psihotropo vielu vai to prekursoru. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu