Vācija izvedīs no Irākas daļu karavīru (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācija izvedīs no Irākas daļu savu karavīru, kas tur izvietoti ASV vadītās koalīcijas cīņai pret teroristu grupējumu "Islāma valsts" ietvaros, otrdien paziņojusi Vācijas Aizsardzības ministrija.

Aptuveni 30 karavīri, kas dislocēti Bagdādē un Tadži, drīzumā tiks pārcelti uz Jordāniju un Kuveitu, ziņu aģentūrai AFP norādīja ministrijas pārstāvis.

Vācija piedalās ASV vadītajā koalīcijā ar aptuveni 415 karavīriem, no kuriem aptuveni 120 dislocēti Irākā.

Pēc Irānas ģenerāļa Kasema Soleimani nogalināšanas ASV raķešu triecienā pie Bagdādes lidostas Irākas parlaments svētdien pieprasīja izvest no valsts ASV vadītās starptautiskās koalīcijas spēkus.

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss pirmdien sacīja, ka Vācijas spēki Irākā atrodas, jo Irākas valdība un parlaments to gribējuši.

"Ja tā vairs nav (..), tad trūkst likumīga pamatojuma mums tur atrasties. Mums par to pēc iespējas ātrāk jātiek skaidrībā ar atbildīgajiem Bagdādē," sacīja Māss.

Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Emanuels Makrons un Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons svētdienas vakarā izplatītā kopīgā paziņojumā aicināja Irāku neapdraudēt cīņu pret "Islāma valsti".

"Mēs aicinām visas puses ievērot maksimālu savaldību un atbildību," mudināja līderi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu