"Huawei" nākamo piecu gadu laikā plāno ieguldīt 1,787 miljardus eiro IKT infrastruktūras attīstībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ķīnas elektroierīču ražotājs "Huawei" nākamo piecu gadu laikā plāno ieguldīt divus miljardus ASV dolāru (1,787 miljardus eiro), lai izveidotu drošus un augstas kvalitātes produktus informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) infrastruktūrā, aģentūru LETA informēja Ķīnas IKT infrastruktūras un viedo ierīču piegādātāja "Huawei Technologies" ģenerāldirektors Baltijas valstīs Rikijs Čeņs.

Viņš norādīja, ka uzņēmums ir parakstījis kiberdrošības līgumus ar vairāk nekā 3400 ar kiberdrošību saistītiem piegādātājiem visā pasaulē, liekot visiem partneriem nopietni uztvert drošības aspektu. Tāpat parakstīti datu apstrādes līgumi (DPA) ar vairāk nekā 1300 piegādātājiem.

Čeņs uzsvēra, ka mākslīgajam intelektam ir spēja mainīt jebkuru nozari un organizāciju, tomēr, neskatoties uz to, ka mākslīgais intelekts sniedz bezgalīgas iespējas un ieguvumus, drošība un privātuma aizsardzība vēl joprojām ir diskutabls jautājums un izaicinājums šajā jomā.

Pēc viņa teiktā, mākslīgā intelekta drošības un privātuma aizsardzības galvenie izaicinājumi ir tehniskā uzticamība, lietojumu veidi sabiedrībā, juridiskās prasības un atbildība.

LETA jau ziņoja, ka "Huawei Technologies Latvia" 2018.gadā strādāja ar 27,058 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās vairākkārtīgi un bija 1,05 miljoni eiro.

Kompānija "Huawei Technologies Latvia" reģistrēta 2005.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 85 372 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Huawei Technologies Cooperatief".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu