Irānā tūkstošiem cilvēku izvada Soleimani (27)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Erfan Kouchari / AP

Tūkstošiem cilvēku  Irānas dienvidaustrumu pilsētā Kermanā otrdien pavada pēdējā gaitā ASV triecienā Irākā nogalināto Irānas ģenerāli Kasemu Soleimani.

"Ienaidnieks nogalināja viņu netaisnīgi," uzrunājot sēru pasākuma dalībniekus, sacīja Revolucionārās gvardes komandieris ģenerālmajors Hoseins Salami.

Process ASV padzīšanai no reģiona ir sācies, viņš uzsvēra.

"Mūsu griba ir stingra. Mēs arī sakām saviem ienaidniekiem, ka atriebsimies, un, ja viņi uzbruks vēlreiz, mēs pielaidīsim uguni tam, ko viņi mīl," paziņoja Salami.

"Viņi labi zina, par kurām vietām es runāju," viņš piebilda, pūlim skandējot: "Nāvi Trampam!"

Drūzmā gājuši bojā 50 un ievainoti 213 cilvēki. Par to vēsta Irānas mediji, atsaucoties uz ārkārtējo situāciju dienestu. 

Cilvēku bojāejas dēļ Soleimani apbedīšana atlikta, un pagaidām nav ziņu, kad tā notiks.

Soleimani mirstīgās atliekas Irānā tika nogādātas svētdien. Vispirms tās tika ar lidmašīnu aizvestas uz Irānas dienvidaustrumu pilsētu Ahvazu, bet pēc tam - uz Mešhedu valsts ziemeļaustrumos. Abās pilsētās notika masu pasākumi, pieminot Soleimani.

Pirmdien šādi pasākumi notika arī Kumā valsts ziemeļos un galvaspilsētā Teherānā.

Soleimani tiks apbedīts Kermanā, kur pavadījis savus jaunības gadus.

Irānas Revolucionārās gvardes vienības "Kudsas spēki" komandieris ģenerālmajors Kasems Soleimani, kurš tika uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem Irānas līderiem, pēc ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojuma tika nogalināts ASV bezpilota lidaparāta triecienā pie Bagdādes lidostas. Pentagons paziņoja, ka Soleimani nogalināts, jo ir vainojams daudzu ASV pilsoņu nāvē.

Irāna ir draudējusi atriebties par Soleimani nogalināšanu.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu