Policija lūdz apsūdzēt divus vīriešus par sirmgalvju dubultslepkavību (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vieta, kur notika slepkavība
Vieta, kur notika slepkavība Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policija (VP) aicina prokuratūru uzrādīt apsūdzību diviem vīriešiem par sirmgalvju - Latvijas brīvības cīnītāja, PSRS disidenta Gunāra Astras vecākā brāļa Harija Astras un viņa sievas - slepkavību Talsu novadā.

Kā informēja VP, pagājušā gada 22.martā policijā no kādas personas tika saņemta informācija, ka Talsu pusē noslepkavoti divi cilvēki. Policija aizbrauca līdz izsaucējam, taču viņš neko skaidri nevarēja pateikt, jo atradās alkohola reibumā. Tāpat uz vīrieša apģērba bija redzamas asinis.

Nedaudz vēlāk likumsargi no vīrieša ieguva plašāku informāciju un, ierodoties īpašumā Vandzenes pagastā, uz grīdas atrada mirušu vīrieti un sievieti.

Policija sāka kriminālprocesu un aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja divas personas, no kurām viena bija vīrietis, kas pats bija zvanījis policijai par notikušo.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka abi vīrieši ieradušies pie senioriem un viens no vīriešiem ar nazi viņiem uzbrucis. Ekspertīzē secināts, ka vīrietis upuru ķermeņos iedūris aptuveni desmit reizes.

Pēc nozieguma izdarīšanas no senioru mājām paņemti aptuveni 1000 eiro, kurus abi aizdomās turētie tērēja braucienam līdz Talsiem un pēc tam nospēlēja spēļu zālē. Nauda tika daļēji atgūta un atdota piederīgajiem.

Abi vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā, un viens no viņiem jau ir vairakkārt sodīts. Vīriešiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Vīriešiem draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu