Kurzemē vīrietis bez tiesībām un reibumā pēc svinībām nozog auto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Svētdienas agrā rītā Durbes novadā operatīvi aizturēts vīrietis bez autovadītāja tiesībām, kurš pēc svinībām nozadzis automašīnu, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes speciāliste Madara Šeršņova.

Ap plkst.4 kādā īpašumā Dunalkas pagastā konstatēts, ka pēc svinībām un kopīgas alkohola lietošanas ir pazudusi automašīna "Opel". Policija, saņemot informāciju, sāka meklēšanas pasākumus, un pēc 20 minūtēm automašīna apturēta Tadaiķu pagastā. 

Vīrietis, kurš vadīja automašīnu, atradās alkohola reibumā, viņa izelpā konstatētas 1,72 promiles. Tāpat noskaidrots, ka viņam nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Automašīnā atradās arī otra persona, kura piedalījusies zādzības īstenošanā, bet pārējie svinību viesi jau bija devušies pie miera. Vīrieši aizturēti un nogādāti policijā.

Vīrietis, kurš vadīja nozagto automašīnu, jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Pašlaik VP ir sākti kriminālprocesi par automašīnas zādzības faktu un par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu iespaidā un bez tiesībām.

Saskaņā ar Krimināllikumu par transportlīdzekļa zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. 

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu