Indijas tiesa nosaka Deli izvarotāju pakāršanas datumu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Indijas tiesa noteikusi datumu, kurā tiks izpildīts nāvessods četriem par 2012.gada Deli notikušo grupveida izvarošanu notiesātajiem vīriešiem, vēsta raidorganizācija BBC.

2012.gada 16. decembrī Deli autobusā grupveidā tika vardarbīgi izvarota 23 gadus veca studente, kura vēlāk no gūtajiem savainojumiem mira.

Aškajs Takurs, Vinajs Šarma, Pavans Gupta un Mukešs Singhs tika notiesāti 2013.gadā.

Notiesātajiem 22.janvārī plānots izpildīt nāvessodu pakarot. Taču viņu advokāti plāno izmantot vēl pēdējos atlikušos juridiskos ceļus, lai panāktu apžēlošanu. Tas nozīmē, ka nāvessodu varēs izpildīt tikai tad, kad Indijas Augstākā tiesa būs noraidījusi pēdējos iesniegumus un Indijas prezidents atteiks lūgumu apžēlot.

2012.gada Deli grupveida izvarošanas lieta noveda pie plašiem protestiem, starptautiska sašutuma un likumdošanas grozījumiem Indijā.

Pavisam tika aizturēti seši vīrieši. Viens no aizdomās turamajiem Rams Singhs 2013.gadā tika atrasts miris, domājams, pēc pašnāvības. Vēl viens uzbrucējs tolaik bija 17 gadus vecs un 2015.gadā tika atbrīvots pēc trīs gadu cietumsoda izciešanas, jo tas ir maksimālais termiņš, ko Indijā var piespriest nepilngadīgajam.

Indija reti piemēro nāvessodus. Kopš 2004.gada tas piespriests vēl tikai četriem citiem cilvēkiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu