Toyota grasās būvēt "nākotnes pilsētu" Fudzi kalna pakājē (1)

Modernā utopija
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Toyota

Sākoties jaunam gadam, japāņu automašīnu gigants "Toyota" nācis klajā ar grandioziem plāniem. Japāņu uzņēmums plāno būvēt modernu un ekoloģisku pilsētu Japānas ikoniskā Fudzi kalna pakājē.   

Patlaban Lasvegasā norisinās prestižā tehnoloģiju un inovāciju izstāde "CES 2020", kurā ar īpašu paziņojumu izcēlās japāņu automašīnu ražošanas gigants "Toyota". Japāņu uzņēmums atklājis, ka ir ir izstrādājis jaunu, ambiciozu plānu pilsētas būvniecībai, kuras plānošana uzticēta dāņu arhitektūras virtuozam Bjarkem Ingelsam. 

Foto: Toyota

Uzņēmums savā paziņojumā atklāj, ka pilsēta darbosies ar pilnībā kontrolētu ekosistēmu, kuru darbinās ūdeņraža degvielas šūnas. Visa pilsēta funkcionēs kā liela laboratorija autonomo automašīnu, gudro māju un mākslīgā intelekta darbības pētniecībai, kā arī tehnoloģiju attīstības veicināšanai. 

Foto: Toyota

Līdzās pētniecības darbiem, pilsētā mitināsies "Toyota" darbinieki un pētnieki ar ģimenēm. Šeit darbinieki varēs ikdienas gaitās integrēt jaunatklātās ierīces, tehnoloģijas, robotus, mākslīgo intelektu. Kopumā šeit dzīvos aptuveni 2000 cilvēku. 

Foto: Toyota

Pilsētas būvniecības darbi varētu sākties 2021. gadā, un kopumā pilsēta aizņems 70 hektārus. Pilsētas pamatā būs ietvju un braucamo daļu režģis, kas būs paredzēts pašbraucošajām automašīnām, dažādām pārvietošanās iekārtām, velosipēdiem, elektriskajiem skrejriteņiem, kā arī gājējiem. 

Foto: Toyota

Pilsētas ēkas pārsvarā ražos robotizētas iekārtas, bet būvniecībā tiks izmantoti tikai ilgtspējīgi materiāli, bet pati pilsēta būs aprīkota ar solārajiem paneļiem, kas līdz ar ūdeņraža degvielas šūnām ražos enerģiju. Arī zaļās zonas būs aprīkotas ar īpašām tehnoloģijām, piemēram, parkos darbosies hidroponikas sistēma, kas nodrošinās augu apūdeņošanu.

Foto: Toyota

Kas attiecas uz dzīvojamajām platībām, "Toyota" mājokļus būs aprīkojusi ar modernākajām tehnoloģijām, kas krietni atvieglos iedzīvotāju ikdienu. Iedzīvotājus ik dienu uzraudzīs mākslīgais intelekts, kas sekos līdzi cilvēku veselības stāvoklim, palīdzēs paveikt ikdienišķus darbus. 

Foto: Toyota
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu