Latvijā tapusi "eurotrash" žanra īsfilma "Persona 0"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Iedvesmojoties no itāļu giallo žanra filmām, korejiešu grāvējiem, britu mistikas un Nikolasa Vindinga Refna darbiem, Latvijā tapusi īsfilma "eurotrash" žanrā "Persona 0".

Filmā piedalās aktieris Ronalds Peniķis, aktrise Ausma Cirvele, TV seja un personība Aivis Ceriņš, kā arī "Singapūras Satīna", podkāstu "Pēdējā Pilīte" un "Pāļa Bazars" veidotājs un mūziķis Jānis Krīvēns.

Galvenajā lomā redzams viens no filmas veidotājiem, idejas autors un līdzrežisors, ilustrators un plakātu mākslinieks Harijs Grundmanis, kuram jau ir plaša pieredze gan Latvijas, gan Holivudas kinoindustrijā.

Kāds asinīm notraipīts vīrs vientulībā bauda cigareti noskrandušā bārā. Kā brutāls, nežēlīgs kaleidoskops viņa acu priekšā pazib aizgājušās nakts asiņainie notikumi, vienā virpulī samaļot laiku, personāžus un notikumus un ievelkot skatītāju sev līdzi. Kas ir šīs vīrs un vai šis ir viņa ceļa sākums vai gals?

Harijs Grundmanis ir plaši pazīstams vietējā kino lauciņā kā vizuālo tēlu izstrādātājs, kadrējuma (storyboard), "concept art" un plakātu mākslinieks, kurš līdzdarbojies tādās filmās kā “Baltu ciltis”, “My Favourite War”, “Kriminālās ekscelences fonds”, “Nameja gredzens” un “Vienu biļeti, lūdzu”, kā arī topošajās “Kur vedīs ceļš”, “Nemierīgie prāti” un citās. Sadarbojies Holivudā ar Paramount Pictures, Sony Pictures un Disney, kur veidojis ilustrācijas un plakātus tādām filmām kā “Thor: Ragnarok”, “Django Unchained”, “The Rhytm Section”, “Chef”, “The Neon Demon”. Harija Grundmaņa filmām veidotie darbi iekļauti daudzās publikācijās un grāmatās par kino.

Otrs veidotājs ir režisors un operators Artūrs Krūmiņš, kurš atpazīstamību ieguvis ar īsfilmu “SPIRĀLE”, kurā galveno lomu atveido viens no Latvijas labākajiem reperiem un bītmeikeriem Ansis Kolmanis.

Artūrs Krūmiņš ir daudzu atzītu hiphopa klipu režisors un operators. Satiekoties divām radošām personībām, kurām vienmēr paticis kino un kuri ir izteikti vizuālās komunikācijas piekritēji, šī īsfilma ir tikai likumsakarība, realizēta īstajā vietā un laikā.

Apzināti pārspīlēta, audiovizuāli uzbrūkoša, vietām šokējoša un skatītāju izaicinoša, "Persona 0" savu pirmizrādi piedzīvos 2020. gadā, par ko tiks ziņots vēlāk.

Filmas veidotāji (koncepts, scenārijs un režija): Harijs Grundmanis un Artūrs Krūmiņš.

Lomās: Harijs Grundmanis, Ronalds Peniķis, Vaira Dūdare, Ausma Cirvele, Sergejs Timoņins, Aivis Ceriņš, Jānis Krīvēns, Sergejs Musatovs.

Filmu studija KOMBINĀTS un kinoprojekts “Spektrs”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu