Irāka: Bāzēs trāpījušas 22 raķetes; upuru irākiešu vidū nav (9)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Irākā bruņoto spēku bāzēs, kur izvietoti ASV karavīri, kopumā trāpījušas 22 raķetes, bet neviens irākietis nav zaudējis dzīvību, pēc naktī notikušā Irānas raķešu trieciena trešdien pavēstīja Irākas bruņotie spēki.

"Starp plkst. 1.45 un 2.15 Irākā trāpīja 22 raķetes - 17 Ainasadas bāzē un piecas Erbīlas pilsētā," pavēstīja Irākas armijas pavēlniecība, norādot, ka raķetes trāpījušas bāzēs, ko izmanto ASV vadītā starptautiskā koalīcija.

"Upuru Irākas spēku rindās nav," norādīja armijas vadība, izsakoties par triecienu, ko Irāna veica, atbildot uz Irānas ģenerāļa nogalināšanu piektdien pie Bagdādes starptautiskās lidostas ASV gaisa spēku uzbrukumā.

Irāna trešdien paziņoja, ka ir īstenojusi "samērīgu" pašaizsardzību, kad tā trešdien ar ballistiskajām raķetēm apšaudīja Irākas aviobāzes, kurās izvietoti ASV spēki, atriebjoties par Irānas ģenerāļa Kasema Soleimani nogalināšanu.

ASV Aizsardzības ministrija jau iepriekš vēstīja, ka vairāk nekā desmit ballistiskās raķetes tika palaistas no Irānas uz divām Irākas armijas bāzēm, kurās stacionēts ASV armijas un koalīcijas personāls, - Ainasadā un Erbīlā.

Pagājušajā piektdienā no ASV drona izšautu raķešu triecienā pie Bagdādes lidostas tika nogalināti desmit cilvēki - pieci irākieši un pieci irāņi, arī Soleimani un Irākas militārā grupējuma "Hashed al Shaabi" ("Tautas mobilizācijas spēki") vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss. Šis trieciens bija vērsts pret Soleimani un tika īstenots pēc ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojuma.

Irāna solījusi, ka Soleimani nāve tiks atriebta.

ASV un Irānas attiecības saasinājušās kopš 2018.gada gada maija, kad ASV vienpusējā kārtā izstājas no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās un atjaunoja ekonomiskās sankcijas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu