Erdogans: Uz Lībiju nosūtīti 35 Turcijas karavīri

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: Reuters/ScanPix

Turcija līdz šim Lībijā izvietojusi 35 karavīrus, taču viņi nekādās kaujās nepiedalīsies, pavēstījis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

"Šie karavīri necīnīsies. Citi karavīri, kas tiks nosūtīti vēlāk, arī kaujās neiesaistīsies," valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) sanāksmē sacījis prezidents, vēsta laikraksts "Hurriyet".

Karavīri veic apmācības un koordinē pienākumus ar Tripolē bāzēto valdību, kas tāpat kā otra, Tubrukā bāzētā administrācija, pretendē uz varu visā valstī,

Ar šiem izteikumiem Erdogans nācis klajā pirmdien AKP vadības slēgtā sēdē, vēsta "Hurriyet".

Turcijas parlaments pagājušajā nedēļā pēc Tripoles valdības lūguma deva atļauju nosūtīt Turcijas karavīrus uz Lībiju.

Tripoles valdību atbalsta Turcija un Katara, bet Tubrukas valdību - Ēģipte, Saūda Arābija un Apvienotie Arābu Emirāti. ANO atzīsta Tripoles valdību.

Kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītās sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts ilggadīgais diktators Muammars Kadafi, Lībijā valda haoss. Uz kontroli pretendē divas konkurējošas valdības un daudzi kaujinieku grupējumi.

Tubrukas valdībai lojālā feldmaršala Halifas Haftara Lībijas Nacionālā armija aprīlī sāka uzbrukumu Tripoles ieņemšanai. Kopš tā laika vardarbība Lībijā saasinājusies, bet neviena no pusēm nav guvusi jūtamu pārsvaru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu