Pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par sievietes slepkavību (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveidu noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par sievietes slepkavību Kurzemē.

10.aprīlī Valsts policijā saņemta informācija, ka savās mājās Priekulē nav atgriezusies un devusi ziņas par savu atrašanās vietu 1998.gadā dzimusi sieviete. Valsts policija nekavējoties sāka meklēšanas pasākumus – plašu teritoriju pārskatīšanu un iespējamo paziņu loka apzināšanu. Likumsargi ieguva informāciju par personu, ar kuru sieviete pēdējo reizi ir tikusies, – tas bija sievietes paziņa. Tas, ka sieviete pēc tikšanās nav atgriezusies mājās, radīja aizdomas, ka pret viņu ir vērsts noziedzīgs nodarījums.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, piesaistot vairākus darbiniekus no citām Valsts policijas struktūrvienībām, sāka aizdomās turētās personas meklēšanu. Aizdomās turētā persona tika aizturēta 11. aprīlī, savukārt 12.aprīlī Vaiņodes novadā, Embūtes pagastā lauku apvidū tika atrasta bezvēsts pazudusī sieviete ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Valsts policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību).

Aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā un sodīts par slepkavību. Vīrietim uz izmeklēšanas laiku tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, kas ir spēkā vēl šobrīd. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu