Mežaparka estrādē notikuši spāru svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien, 8. janvārī, Mežaparka Lielajā estrādē norisinājušies spāru svētki - svinības, kuras atzīmē, kad ēkas celšana ir savā augstākajā punktā. 

Atbilstoši būvniecības tradīcijām ar spāru svētkiem simboliski iezīmējas brīdis, kad apjomīgākie būvdarbi ir paveikti un būvobjekts ir ieguvis kopīgo veidolu.

Mežaparka Lielās estrādes atjaunošana aizsākās 2016.gada 11.martā, kad Rīgas pašvaldība un Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi.

Mežaparka Lielās estrādes pirmais atjaunošanas posms - jauna skatītāja lauka izbūve - tika īstenota līdz 2018.gadā 7.jūnijam, pirms XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem.

Otro atjaunošanas posmu - jaunas estrādes būvniecību - plānots pabeigt līdz 2020.gada 18.jūnijam, pirms XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

Foto: Paula Čurkste/LETA

Savukārt pēdējo posmu ir plānots pabeigt 2023.gadā, kad Dziesmu un deju svētki atzīmēs 150.gadadienu.

Spāru svētkos piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR), kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK), pilnsabiedrības "LNK, RERE" projekta direktors Valdis Koks, SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš, arhitekti Juris Poga un Austris Mailītis un citu iesaistīto institūciju pārstāvji.

Kā ziņots, Mežaparka Lielās estrādes otrās kārtas pirmā posma būvdarbus par 40,123 miljoniem eiro veic pilnsabiedrība "LNK, RERE".

Lai nodrošinātu Skolēnu dziesmu un deju svētku norisi 2020.gadā, arhitektiem tika uzticēts estrādes atjaunošanas otro kārtu sadalīt posmos - B1 un B2. Otrās kārtas pirmajā posmā tiks realizēta pašas estrādes izbūve, bet otrajā paliks saimniecisko ēku un biroja ēku izbūve, kā arī teritorijas labiekārtošana.

Arī pirmo estrādes atjaunošanas posmu veica "LNK, RERE" un tas izmaksāja 26,74 miljonus eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Pirmajā posmā tika atjaunota estrādes skatītāju zona, kopumā sēdvietu skaitu palielinot līdz 30 516 sēdvietām, izbūvējot tirdzniecības zonu zem sēdvietām un labiekārtojot skatītāju zonai piegulošo teritoriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu